Un punct e prea puţin!

miercuri, 08 mai 2013, 01:50
4 MIN
 Un punct e prea puţin!

Remiza de la Chiajna nu a crescut foarte mult şansele CSMS de evitare a retrogradării. Pentru aceasta, Iaşul are nevoie de o victorie, mâine, cu Astra Giurgiu

 
Etapele trec, una câte una, şi CSMS Iaşi tot nu reuşeşte să obţină o victorie, care să-i crească sensibil şansele de evitare a retrogradării. După ce a irosit puncte uriaşe cu Viitorul, Severinul şi Braşovul, echipa ieşeană nu a reuşit să facă prea mult(e) nici la Chiajna, de unde s-a întors cu un punct. Este drept, în ciuda faptului că gazdele au avut iniţiativa mai mult timp, într-un joc modest din punct de vedere al calităţii fotbalului etalat, cele două ocazii mari ale partidei au aparţinut CSMS, care, în plus, a fost privată de un penalty, în minutul 90. Drept urmare, regretul faptului că Iaşul nu a obţinut un succes, care ar fi adus-o la doar două puncte de primul loc neretrogradant, şi-a făcut simţită prezenţa în echipa pregătită de Sorin Cîrţu. Asta în ciuda faptului că au fost momente, surprinzătoare, pe final, în care unii jucători ieşeni lăsau senzaţia că vor să tragă de timp, iar schimbările efectuate au fost doar post pe post, cu menţiunea că Semenenko are un profil mai defensiv decât Tudor.
Ajunşi la deciziile antrenorului, trebuie spus că, faţă de primul joc în care a condus-o pe CSMS, cu FC Braşov, Cîrţu a avut şi câteva puncte bune. Plierea programului de antrenamente pe nivelul fizic al echipei a reuşit să genereze o stare mai bună de prospeţime. Faptul că Iaşul a avut cele mai mari ocazii în a doua jumătate a actului doi, în faţa unei formaţii cum e Concordia a cărui principală (unii spun că şi singură!) calitate este capacitatea de efort este o dovadă elocventă în acest sens. În plus, şi formula de start a cuprins cei mai în formă jucători, restanţierii din etapele trecute fiind uitaţi în tribune. Surprinzătoare a fost doar distribuirea lui Claudiu Tudor într-un rol extrem de defensiv, pe aceeaşi linie cu închizătorul Milea, jucătorul format la Petrolul Ploieşti folosind astfel extrem de rar armele sale forte, pasa şi driblingul. Cu Tudor retras, rolul de “creier” a căzut aproape în exclusivitate pe umerii lui Moutinho, care a avut libertate totală de acţiune. Portughezului nu i-a ieşit însă mai nimic la capitolul construcţie, astfel că problemele uriaşe existente în defensiva ilfovenilor, mai ales în zonă centrală, unde Ghionea abia se mai mişcă, nu au fost exploatate. Ceva mai bine s-a stat pe flancul stâng, unde Ciucur l-a chinuit serios pe Savin, în timp ce pe banda opusă lucrurile s-au remediat după odihnă, introducerea lui Ionescu diminuând liniştea defensivă şi curajul ofensiv etalat de Bambara. În ceea ce priveşte jocul defensiv al Iaşului, stoperii Tincu şi Avrămia l-au anihilat pe Welington, în timp ce problemele au apărut pe flancuri, deoarece Mitic şi Ţigănaşu nu au fost în zi bună.
În ciuda faptului că a rămas cu un singur succes contabilizat în acest an, CSMS continuă să aibă şanse teoretice de menţinere în Liga I. Pentru ca acestea să crească la un nivel care să aibă mai mult contact cu realitatea, ieşenii au însă nevoie urgentă de o victorie. Prima oportunitate pentru bifarea unui succes este joi, când pe “Emil Alexandrescu” vine Astra Giurgiu, o echipă fruntaşă, dar care nu se regăseşte de etape bune.
Meciul cu giurgiuvenii a început să fie pregătit încă de ieri, după revenirea acasă, efectuată cu avionul, elevii lui Cîrţu participând la o şedinţă de refacere. Alte informaţii despre partida dintre CSMS Iaşi şi Astra, care se va disputa joi, de la ora 19:00, puteţi afla în numărul de mâine al “Ziarului de Iaşi”.
 
 
 
 
CSMS-catalog
 
Irimia (5,5) – a rezolvat fără probleme puţinele faze în care a fost solicitat, a avut o ezitare care putea să coste, în minutul 85.
Mitic (4,5) – multe erori pe fază defensivă, în atac i-a pasat aproape mereu lui Moutinho.
Tincu (5,5) – alături de Avrămia l-a anihilat pe Welington.
Avrămia (5,5) – a mai eliminat din erorile din ultima perioadă.
Ţigănaşu (4,5) – nu s-a simţit în largul lui ca fundaş.
Milea (5,5) – harnic.
Tudor (5,5) – folosit, surprinzător, într-un rol defensiv, nu şi-a mai pus în valoare tehnicitatea.
Onofraş (4) – şters, a provocat penaltiul din care gazdele au deschis scorul.
Moutinho (6) – multe pase greşite, are meritul de a fi fost în careul mic când Niţă a scăpat mingea din mâini, reuşind astfel egalarea.
Ciucur (5,5) – activ, deşi a fost folosit pe banda stângă.
Pătulea (5,5) – a semnat cele două ocazii importante ale jocului, consemnate în minutele 73 (bară) şi 75.
Ionescu (5) – a dat ceva mai multă culoare flancului drept.
Semenenko a intrat în minutul 76, iar Bădic în minutul 87.

Comentarii