De Business

Punem punctul pe știi

Un sfert dintre tinerii absolvenţi nu îşi caută de muncă

vineri, 21 octombrie 2016, 01:50
2 MIN
 Un sfert dintre tinerii absolvenţi nu îşi caută de muncă

Aproape un sfert din şomerii „livraţi” anul acesta de unităţile de învăţământ din judeţ nu s-au sinchisit să caute un loc de muncă. Cu prilejul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, doar 690 din cei 904 de tineri înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) s-au prezentat la eveniment, pentru a consulta oferta pusă la dispoziţie de agenţii economici. 

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi a fost organizată în paralel de AJOFM  atât în municipiul Iaşi, la Casa de Cultură a Studenţilor, cât şi la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Paşcani. „AJOFM apreciază interesul manifestat de mediul economic din judeţul Iaşi pentru ocuparea tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, prin oferta diversificată de la această ediţie, de 1.897 locuri de muncă vacante dintre care 360 pentru cei cu studii superioare”, a menţionat Gabriela Vasilache, directorul executiv al instituţiei. 114 agenţi economici ieşeni dar şi din alte judeţe au răspuns pozitiv la invitaţia AJOFM de a recruta cu prilejul acestei manifestări.

Cele multe locuri de muncă au fost disponibile în următoarele domenii: industrie – 542, servicii – 293 şi construcţii – 269. Potrivit datelor culese de oficialii AJOFM pe durata evenimentului de recrutare, din cele 970 de persoane care au depus CV-uri şi au discutat cu reprezentanţii agenţilor economici, 690 sunt proaspăt absolvenţi promoţia 2016. „Dintre aceştia, 548 au fost selectaţi în vederea angajării în perioada imediat următoare, iar 70 de absolvenţi au încheiat un contract de muncă corespunzător pregătirii profesionale, 17 fiind cu studii superioare. Acţiunea organizată astăzi (ieri – n.red.), adresată în special absolvenţilor, este una din priorităţile Serviciului Public de Ocupare, fiind cea mai eficientă măsură activă”, a adăugat Vasilache. În perioada 1 iunie-18 octombrie, 904 de absolvenţi din promoţia 2016 au „îngroşat” lista şomerilor din judeţ, cei mai mulţi, 631 la număr, având studii medii. 

 

 

Comentarii