Un spectacol aniversar, poimâine: 61 de ani de Operă la Iaşi

miercuri, 01 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Un spectacol aniversar, poimâine:  61 de ani de Operă la Iaşi

Spectacolul Tosca se joacă în fiecare an, în amintirea celor care au evoluat în stagiunea 1956-1957.

Opera Naţională Română din Iaşi serbează poimâine cei 61 de ani de la primul spectacol jucat pe scena Operei ieşene. Astfel, pentru a marca cei 61 de ani de la primul spectacol, urmează să se joace spectacolul Tosca, de Giacomo Puccini, libretul de Luigi Illica şi Giuseppe Giacosa, după drama lui Victorien Sardou. Astfel, spectacolul Tosca, care se joacă în fiecare an în amintirea celor care au evoluat în stagiunea 1956-1957 în rolurile principale.

Reprezentanţii Opereie ieşene au menţionat că acest spectacol se joacă „în semn de recunoştinţă faţă de eforturile tuturor celor care au contribuit la ridicarea instituţiei la nivelul actual“. Astfel, în fiecare an, pe 3 noiembrie, Opera Naţională Română Iaşi susţine un spectacol eveniment. Spectacolul de anul acesta se va afla sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, urmând să evolueze artişti apreciaţi la nivel internaţional, invitaţi speciali fiind Mikheil Sheshaberidze din Georgia şi Anooshah Golesorkhi din Germania. Tenorul Mikheil Sheshaberidze, care va interpreta rolul Mario Cavaradossi, a fost prezent pe scene celebre precum Teatro Real Madrid, Arena di Verona sau Teatro lirico Giuseppe Verdi di Trieste, iar baritonul Anooshah Golesorkhi are, de asemenea, un reprertoriu impresionant, interpretând în şase stagiuni la Metropolitan Opera şi a urcat pe mari scene ale lumii.

Artiştii invitaţi vor evolua alături de orchestra, corul, baletul şi corul de copii ai Operei Naţionale Române Iaşi, rolul principal, Floria Tosca, fiind interpretat de soprana Simona Titieanu. Astăzi, la ora 22, reprezentanţii instituţiei culturale au anunţat şi lansa pagina de instagram a Operei Naţionale Române Iaşi, unde vor putea fi urmărite diferite instantanee de la repetiţia generală a spectacolului aniversar, dar şi de la alte spectacole care vor avea loc pe viitor.

 

 

Comentarii