Un student la Medicină şi un elev vindeau canabis în parcarea unui supermarket

luni, 01 decembrie 2014, 02:56
2 MIN
 Un student la Medicină şi un elev vindeau canabis în parcarea unui supermarket

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis la finele săptămânii trecute să prelungească arestarea preventivă a doi tineri acuzaţi de trafic de droguri. Cei doi se află în spatele gratiilor de la începutul lunii trecute, ei fiind cercetaţi de DIICOT Iaşi.

Ale­xandru Tomulescu, student la Universitatea de Medicină „Gr. T. Popa“ se afla împreună cu prietenul său Dumitru Marcel Călin când au fost săltaţi, la începutul lunii noiembrie, din parcarea unui supermarket. Cei doi trebuiau să intermedieze o cantitate de 100 grame de canabis cu nişte tineri studenţi, care au fost ridicaţi şi ei de poliţişti şi duşi la audieri. în urma audierilor, au fost duse la audieri zece persoane, cei mai mulţi fiind consumatori. Tomulescu şi Călin au fost arestaţi pentru 30 de zile, începând cu data de 4 noiembrie pentru infracţiunea de trafic de droguri de mare risc.

„A fost ridicată cantitatea de 100 grame de canabis de la doi bărbaţi care încercau să le comercializeze. În urma percheziţiilor făcute în locuinţele acestora au fost ridicate alte 150 de grame de canabis. În urma cercetărilor a reieşit că cei doi, împreună cu alte două persoane ar fi comercia­lizat droguri în perioada august – noiembrie 2014 pe raza municipiului Iaşi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române“, au precizat anchetatorii. Potrivit procurorilor implicaţi în anchetă, cei doi tineri nu au dorit să facă declaraţii cu privire la sursa drogurilor şi nici despre consumatorii cărora le distribuiau „marfa“. Potrivit acestora, cei doi au fost filaţi timp de mai multe luni.
 

Comentarii