Un Tarzan minor a fost găsit în pădurile din Argeş. Copilul trăia singur în pădure

vineri, 25 iulie 2014, 13:10
2 MIN
 Un Tarzan minor a fost găsit în pădurile din Argeş. Copilul trăia singur în pădure

Un copil în vârstă de 11 ani dintr-un sat din Argeș, abandonat de mamă și cu tatăl plecat la muncă într-un alt județ, a trăit timp de mai multe luni singur, într-o baracă de la marginea unei păduri, fără apă sau energie electrică, localnicii care îi cunoșteau situația dându-i de mâncare.

Băiatul de 11 ani, din satul Enculești, județul Argeș, a fost preluat și dus într-un centru de plasament de urgență al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), după ce timp de mai multe luni a trăit singur într-o baracă din lemn, la marginea unui luminiș.

Directorul DGASPC Argel, Adrian Macovei, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că instituția pe care o conduce s-a autosesizat după a aflat din presă despre cazul băiatului, iar joi copilul a fost luat și dus într-un centru de evaluare și primire în regim de urgență, urmând ca dosarul cu acest caz să fie înaintat Tribunalului Argeș, iar instanța să dispună, cel mai probabil, trimiterea copilului într-un centru de plasament.

Primele verificări făcute de reprezentanții DGASPC Argeș în acest caz arată că băiatul a fost părăsit de mamă în urmă cu mai mulți ani, iar tatăl acestuia spune că nu s-a putut ocupa de el din cauză că muncește pe un șantier din Craiova. Prin urmare, copilul a rămas singur și a trăit luni de zile într-o baracă din lemn construită la marginea unui luminiș, fără apă, fără căldură, fără electricitate.

”E greu de numit «casă» locul în care trăia”, a afirmat directorul DGASPC Argeș.
Potrivit acestuia, singurul adult care s-a interesat în tot acest timp de soarta copilului a fost bunicul din partea mamei, care a fost, de altfel, cel care și-a dat acordul pentru ca băiatul să fie preluat de DGASPC.

Localnicii care îi cunoșteau situația i-au mai dat de mâncare, din când în când, iar copilul a avut singur grijă de locul în care trăia. În urmă cu un an, lipsit de posibilități materiale și de sprijinul unui adult, băiatul a renunțat la școală, însă știe să scrie și să citească.

Luni, băiatul va împlini 11 ani, iar angajații DGASPC Argeș plănuiesc să îi ofere un tort și să îi organizeze o întâlnire cu cele două surori ale sale, care au fost abandonate și care sunt instituționalizate în centre de plasament ale Direcției pentru Protecția Copilului.

Întrebat dacă tatăl care l-a lăsat singur pe copil va fi decăzut din drepturile părintești, șeful DGASPC Argeș a spus că o eventuală astfel de decizie poate fi luată numai de către instanța de judecată.

 

Comentarii