Unde poţi face propuneri de schimbare a noului regulament de ridicare a maşinilor

joi, 27 noiembrie 2014, 02:58
2 MIN
 Unde poţi face propuneri de schimbare a noului regulament de ridicare a maşinilor

Acesta poate fi consultat integral pe site-ul Primăriei şi se va afla în dezbatere publică timp de 10 zile.

Persoanele nemulţumite de noul re­gulament pentru ridicarea sau blocarea maşinilor parcate neregulamentar pot să-şi transmită obiecţiile până la sfârşitul săptămânii viitoare. Documentul poate fi studiat integral pe pagina de internet a Primăriei, la secţiunea „Consiliul Lo­cal“ – proiecte, iar toate sugestiile, recomandările şi propunerile pot fi transmise în termen de 10 zile de la afişarea acestuia, adică de pe 24 noiembrie.

Ob­servaţiile pot fi trimise în scris, pe adresa Primăriei – bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt 11, precum şi la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, la ghişeul 6, de luni până vineri, între orele 8.30 şi 16.30, cu excepţia zilei de joi, atunci când programul este până la 18.30. Re­comandările sunt preluate şi de pe email, informatii@primaria-iasi.ro, sau la telefonul 0232.984. După dezbatere publică, regulamentul trebuie să treacă şi de aprobarea Consiliului Local şi abia ulterior va intra în vigoare.

Potrivit municipalităţii, implemen­tarea noului regulament va ajuta la fluidizarea circulaţiei. Una dintre noutăţi este că şoferii sancţionaţi vor putea plăti pe loc sancţiunea pentru deblocarea roţilor. „Regulamentul vine să completeze practic acţiunile de blocare. De foarte multe ori, acţiunea de blocare poate deveni mai eficientă decât cea de ridicare. Am mai introdus în regulament o modificare, care priveşte mo­dalitatea de încasare a penalităţii care se aplică pentru cei care încalcă regulamentul de circulaţie, în sensul să poată încasa şi direct acolo unde se întâmplă blocarea, să nu se mai ducă în bază sau în alte părţi“, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

O altă modificare presupune recuperarea pe loc a maşinilor urcate pe platformă, în situaţia în care proprietarul ajunge în timp ce se desfăşoară operaţiunea. Conform şefilor de la Servicii Publice, în aceste situaţii şoferii ar plăti 215 lei pentru a scăpa de recuperarea maşiniii din bază, adică jumătate din sumă. Pe lângă activitatea de ridicare a autoturismelor, este reglementată şi măsura de blocare a roţilor. Şi în acest caz, dacă proprietarii ajung la maşină în timpul blocării roţilor vor achita doar amenda.

Comentarii