Universităţile din Iaşi încep să vireze bursele pe perioada vacanţei

sâmbătă, 15 iulie 2017, 09:00
2 MIN
 Universităţile din Iaşi încep să vireze bursele pe perioada vacanţei

După ce Ministerul Educaţiei făcuse promisiunea că bursele studenţilor vor fi virate şi pe perioada verii, universităţile din Iaşi au şi primit asigurări şi credite de angajament că vor fi livrate sumele necesare plăţii burselor către studenţi. 

Astfel, atât Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cât şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ au anunţat că vor vira integral pentru luna iunie bursele studenţilor, şi că procesul va continua şi pentru lunile iulie şi august. „Universitatea a primit asigurări din partea Ministerului Educaţiei Naţionale că necesarul financiar pentru cele două luni urmează să intre în contul instituţiei în curând , dar este pregătită să suporte din fonduri proprii eventualele întârzieri. Valoarea fondului pentru prima tranşă ar ajunge la 3,6 milioane de lei“, a declarat ec. Costel Palade, directorul general administrativ al UAIC.

Însă ministerul a mai făcut o modificare pe ultima sută de metri – printr-un ordin de ministru emis pe 13 iulie, li se vor oferi bursele doar până la susţinerea examenului de finalizare a studiilor, deci în prima parte a lunii iulie. Până la finalul lunii, 5.300 de studenţi de la „Cuza“ vor primi bursa integrală pentru luna iulie, iar o parte dintre ei urmând a primi şi un rest din bursa pentru iunie, în timp ce la TUIASI, pe 19 iulie, studenţii vor primi pe carduri bursele pentru luna iulie. Ei vor lua acelaşi tip de bursă ca în timpul semestrului anterior până în luna septembrie, inclusiv absolvenţii, chiar dacă aceştia nu au susţinut încă examenul de finalizare a studiilor. La TUIASI, cea mai mare bursă – pentru performanţă – este de 1.200 de lei, în timp ce la UAIC aceasta are cuantumul de 1.000 de lei. În rest, „Cuza“ oferă burse de merit de 730 de lei pe lună, burse de studiu şi burse sociale de 580 de lei.

Comentarii