De Business

Punem punctul pe știi

Unul din primii afacerişti din Iaşi are mari probleme cu Fiscul

marți, 12 ianuarie 2016, 02:50
2 MIN
 Unul din primii afacerişti din Iaşi are mari probleme cu Fiscul

 Unul din primii afacerişti din Iaşi, patronul societăţii falite Grizzly Laurenţiu Popescu, a intrat din nou în vizorul Fiscului pentru falimentarea unei firme unde este acţionar. Pe 8 ianuarie, lichidatorul societăţii Fralcup a depus, la solicitarea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi, o cerere privind atragerea răspunderii personale a lui Popescu pentru pasivul rămas neacoperit în urma intrării în faliment.

Conform tabelului definitiv al creditorilor, Popescu are de restituit creditorilor 265.000 lei, din care circa 92% reprezintă impozite şi penalităţi neachitate către bugetul de stat. Anterior cererii de atragere a răspunderii personale, lichidatorul firmei a depus la dosarul de la Tribunalul Sindic un raport final cu propunerea de închidere a procedurii, după ce în patrimoniul firmei nu au fost găsite bunuri prin valorificarea cărora să se obţină sumele necesare stingerii creanţelor. Lichidatorul a găsit un autoturism Mercedes fabricat în 2007 şi achiziţionat de Popescu în 2011, anul înfiinţării societăţii, însă acesta a fost radiat ulterior din evidenţele Fralcup după ce a fost înstrăinat.

Totodată, lichidatorul i-a solicitat administratorului actele referitoare la această tranzacţie, însă Popescu a refuzat să le prezinte, motiv pentru care s-a ales şi cu o plângere penală. „Având în vedere că administratorul statutar al SC Fralcup SRL nu a dat curs solicitărilor noastre, lichidatorul judiciar a formulat sesizare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi  cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 271 alin 1 lit b din Codul Penal (n.r. – refuzul de a prezenta actele solicitate în condiţiile legii în vederea soluţionării unei cauze)”, potrivit unui raport al lichidatorului judiciar. Deşi a fost înfiinţată în 2011, când cealaltă firmă a lui Popescu, Grizzly, era în insolvenţă, societatea Fralcup a avut în primii ani de activitate afaceri de peste două milioane lei şi profit, însă în 2013 afacerile s-au înjumătăţit şi de la profit s-a trecut la pierderi de 200.000 lei.  

Comentarii