UPDATE Fenechiu, transferat la Penitenciarul Iaşi. Cum a fost în arestul municipiului

duminică, 02 februarie 2014, 10:18
3 MIN
 UPDATE Fenechiu, transferat la Penitenciarul Iaşi. Cum a fost în arestul municipiului

2 februarie

Relu Fenechiu a fost transferat la Penitenciarul Iaşi.

Relu Fenechiu şi-a petrecut două nopţi în arestul poliției municipiului Iași, iar astăzi el a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași. Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis sentința judecătorească definitivă și irevocabilă prin care fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Încă nu s-a stabilit dacă Fenechiu va rămâne la Iaşi sau dacă va fi transferat la altă închisoare.

1 februarie

Relu Fenechiu, fost ministru, deputat şi şef al filialei ieşene PNL, şi-a petrecut prima noapte în regim de detenţie la arestul Poliţiei Municipiului. Băgat într-o carceră la subsolul Poliţiei, el a stat în cameră cu mai mulţi arestaţi. Înainte de a fi încarcerat, Fenechiu a fost controlat minuţios, iar lucrurile pe care le avea asupra lui au fost înmagazinate pentru a-i fi restituite ulterior, după ispăşirea pedepsei, sau trimise la locul de detenţie, la penitenciar. De asemenea, acesta a fost supravegheat atent pe tot parcursul nopţii, pentru ca să nu cedeze psihic şi să recurgă la gesturi disperate.

Şeful Poliţiei a precizat că, în această perioadă, arestul este aglomerat, iar în aceste condiţii este posibil ca fostul deputat să fi dormit cu fratele său, dar şi cu alţi infractori reţinuţi, posibil chiar pe unul dintre paturile suspendate. „Sunt 80 de locuri în arest, iar în această perioadă este aglomerat. Regula este ca nicio persoană să nu stea singură într-o carceră. În fiecare dintre acestea, sunt chiar şi opt persoane. Nu au fost probleme în arest noaptea trecută“, a spus chestorul Ioan Scripniciuc, şeful Poliţiei Iaşi.

Pentru a fi mai liniştit, cel mai probabil, Relu Fenechiu a stat închis împreună cu fratele său Lucian şi cu Mihai Damian, administrator la Euro Plus SRL. „Nu are tratament preferenţial, este tratat ca toţi ceilalţi deţinuţi“, a ţinut să precizeze ieri chestorul Scripniciuc. Tot chestorul a precizat că, ieri, încă se aştepta de la Bucureşti mandatul original de executare a închisorii, aşa cum prevede legislaţia, pentru a fi mutat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. Acesta vine în mod regulat cu poşta secretă. În aceste condiţii, este posibil ca Fenechiu să mai stea în arestul Poliţiei Municipiului Iaşi inclusiv sâmbătă şi duminică. „Nu este exclus să mai stea la noi. Este posibil să stea până duminică seara la noi“, a adăugat şeful poliţiei.

El a fost întrebat ieri de jurnalişti, care a fost motivul pentru care Fenechiu şi ceilalţi doi condamnaţi au fost transferaţi de la sediul IPJ în arestul Poliţiei Municipiului Iaşi, cu o dubă aparţinănd Departamentului Pirotehnic. „Transportăm persoanele arestate cu maşinile pe care le avem în dotare. A fost o coincidenţă“, a spus el.

Reamintim că, joi seara, fraţii Fenechiu împreună cu Mihai Damian s-au predat poliţiştilor de la Biroul Urmăriri.

Vicepreşedinte PNL: Relu Fenechiu va conduce PNL Iaşi din închisoare

Vicepreşedintele PNL Florin Turcanu s-a declarat convins vineri că Relu Fenechiu va conduce, în continuare, PNL Iaşi din spatele gratiilor, relatează Agerpres. Acesta consideră că nouă conducere a PNL Iaşi va avea nevoie de sfaturile lui Fenechiu, pe care le-ar putea obţine fie prin vizite la penitenciarul în care acesta va ajunge, fie printr-un schimb de scrisori. „Să îi dea Dumnezeu putere! Eu îl cunosc pe el ca om şi sunt convins că îi vor fi de partea lui familia şi colegii din Iaşi. Aşa cum a trecut viaţa, aşa va trece şi necazul pentru el. Sunt convins că PNL va fi condus din umbră tot de el, la Iaşi“, a afirmat Turcanu.

Comentarii