UPDATE: Meciul CSMS – Rapid, pe 23 octombrie

vineri, 04 octombrie 2013, 01:50
4 MIN

Considerat o soluţie pentru întărirea benzii stângi, decimată de accidentările lui Vladu şi Bădic, Tomi Petrescu nu a făcut deplasarea la Constanţa. Este posibil ca meciul cu Rapid, de săptămâna viitoare, să se amâne din cauza selecţiilor la lotul de tineret

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a amânat partidele CSMS Iaşi – Rapid şi ASA Tg. Mureş – FC Olt, din cadrul etapelor a VII-a şi a VI-a a Ligii a II-a, reprogramându-le pentru 23 octombrie, de la ora 15.00, informează site-ul oficial al FRF. Meciul CSMS Iaşi – Rapid era programat iniţial la 9 octombrie, în Seria I, iar ASA Târgu Mureş – FC Olt la 12 octombrie, în Seria a II-a. Cluburile au solicitat amânarea partidelor deoarece în acea perioadă au mai mulţi jucători convocaţi la loturile naţionale Under 21 şi Under 19 ale României. 

 
CSMS Iaşi are probleme serioase de lot înaintea meciului de sâmbătă, cu Farul Constanţa, din etapa a VI-a a Ligii a II-a de fotbal. În autocarul cu care ieşenii au plecat ieri spre Litoral nu au urcat patru jucători, toţi urmând a lipsi din cauza problemelor medicale. Dacă despre Codruţ Cioranu se ştia că lipseşte o perioadă lungă, ritmul “ziua şi accidentatul”, început marţi, când a ieşit din calcule Iulian Vladu, şi continuat miercuri, când a picat Bădic, a continuat ieri, ca urmare a unor probleme acuzate de Tomi Petrescu. “După Cioranu, Vladu şi Bădic, l-am pierdut şi pe Tomi Petrescu, care a acuzat o criză de sciatică”,  a spus antrenorul Costel Enache, cel care-l vedea pe finlandez drept o soluţie de întărire a benzii stângi, care stă acum doar în Radu Miron şi Alex Ţigănaşu. În ciuda problemelor de lot, antrenorul a spus că echipa sa merge la Constanţa cu gândul la victorie. “Cu Farul vom avea un joc dificil, cu o echipă care a arătat o formă bună în startul sezonului, ce are jucători cu experienţă şi continuitate la nivelul ligii secunde, iar câţiva chiar la nivelul primei ligi. Indiferent de adversar, noi trebuie să avem continuitate în ceea ce priveşte rezultatele pozitive şi să continuăm să creştem calitatea jocului. De aceea, obiectivul nostru este câştigarea celor trei puncte, mai ales că sunt convins că Farul se va califica în play-off” a declarat tehnicianul, care s-a arătat încrezător în lotul cu care va aborda jocul cu “rechinii”: “Nu trebuie să ne gândim la accidentări, nu trebuie să ne gândim la problemele de pe flancul stâng. Am mare încredere în jucătorii cu care vom aborda jocul de la Constanţa şi sunt optimist, mai ales că atmosfera la nivelul echipei s-a mai îmbunătăţit după victoria cu Slobozia, jucătorii fiind mai relaxaţi la antrenamentele din această săptămână. E drept, nu putem acoperi cu o victorie necazul de acum două săptămâni, însă e un pas înainte”.
În ceea ce priveşte problemele de natură fizică existente la echipă, Enache a punctat: “Gândiţi-vă cu ce jucători am lucrat. Unii care au stat doi ani, unii care au stat şase luni, unii care vin după accidentări foarte vechi. Majoritatea dintre ei nu au avut continuitate în pregătire, mulţi dintre ei nu au avut jocuri oficiale şi nu e chiar simplu să găseşti un numitor comun pentru lucrul ăsta”.
Şeful băncii tehnice ieşene a mai precizat că “stoperul spaniol de 19 ani care se pregăteşte cu noi, Gonzalo Sanchez, e un jucător de perspectivă” şi că are în vedere plecarea într-un cantonament de o săptămână: “Aşteptăm să vedem dacă vom juca meciul cu Rapid, care e programat miercuri, dar care s-ar putea amâna, din cauza selecţiilor la lotul de tineret. Apoi, avem şi două etape în care stăm. Avem în vedere să plecăm într-un cantonament de 6-7 zile în perioada în care nu jucăm în campionat, undeva unde să avem şi terenuri bune şi parteneri de antrenament”. (Ovidiu MINEA)
 
Telenovelă la comisii
 

Situaţiile contractuale ale jucătorilor Adrian Avrămia şi Andrei Herghelegiu rămân încurcate, Comisia de Recurs din cadrul Federaţiei Române de Fotbal neluând nici ieri o decizie în cazul celor doi. “Am prezentat câteva documente noi, care i-au făcut pe membrii Comisiei de Recurs să amâne judecarea cererilor lui Avrămia şi Herghelegiu de reziliere unilaterală a contractelor pentru data de 10 octombrie” a spus preşedintele CSMS, Florin Prunea, imediat după şedinţă. Şeful executivului ieşean a mai spus că amânarea jocului cu Rapid, programat miercurea viitoare, ar putea fi luată în discuţie abia astăzi. “Rapid are trei jucători la lotul de tineret, noi îi avem pe Creţu şi Avrămia. Cred că vineri se va şti dacă jocul se dispută miercuri sau se va amâna”.

 

Comentarii