Vacanţă princiară. Cât costă o noapte de cazare în Castelul Sturdza din Miclăuşeni (Iaşi)

sâmbătă, 27 iunie 2015, 08:25
2 MIN
 Vacanţă princiară. Cât costă o noapte de cazare în Castelul Sturdza din Miclăuşeni (Iaşi)

Cuvintele castel şi palat ne duc cu gândul la o reşedinţă luxoasă, care aparţine regilor şi prinţeselor, un loc unde omul de rând nu poate decât să arunce o privire timidă. În România există însă reşedinţe de o frumuseţe aparte, unde putem petrece un weekend sau un sejur la preţuri accesibile.

Multe din fostele reşedinţe princiare sau boiereşti din România s-au transformat în hoteluri cu preţuri accesibile, iar românii au descoperit că o săptămână de cazare într-un castel vechi de sute de ani nu este un vis imposibil. Românii încep să descopere farmecul aparte al ţării lor.

Dincolo de litoral şi staţiunile montane, ei au aflat de numeroasele castele vechi pe care le pot vizita, iar unele dintre acestea s-au transformat în hoteluri sau pensiuni şi oferă inclusiv posibilitatea de cazare. Chiar dacă nu sunt la fel de spectaculoase precum castelele de pe Valea Loirei sau din Bavaria, aceste obiective turistice sunt incluse în patrimoniul UNESCO şi oferă ocazia unui concediu de neuitat. Preţurile sunt accesibile: de la 150 la 250 de lei pe noapte pentru o cameră dublă, cu micul dejun inclus.

Cel mai cunoscut castel-pensiune din Moldova este castelul Sturdza din Miclăuşeni, judeţul Iaşi. Şi în apropiere de Bucureşti există câteva castele cunoscute, care oferă şi posibilitatea de cazare, dar locurile disponibile sunt mai puţine: Complexul Mogoşoaia şi Palatul Stirbey. Administratorii sau proprietarii acestor clădiri vechi de sute de ani au învăţat să-şi promoveze afacerea, mai ales prin social media, soluţie ieftină şi la îndemâna oricui, care asigură totodată şi cea mai bună vizibilitate pentru turiştii din întreaga lume, precizează consultantul în turism Ciprian Enea.

Castelul Sturdza din Miclăuşeni vine vara aceasta cu o ofertă de cazare foarte bună: de la 65 de lei pe noapte de persoană, cu mic dejun inclus. Castelul se află la doar 65 km distanţă de Iaşi, pe o fostă moşie boierească. Clădirea datează din secolul al XIX-lea (1880-1904) şi este o construcţie în stil neogotic. A aparţinut lui Gheorghe Sturdza şi soţiei sale, Maria, iar în prezent face parte din ansamblul Mănăstirii Miclăuşeni.

Complexul, care cuprinde palatul şi biserica Buna Vestire, se află într-un cadru natural pitoresc, într-un parc plin de verdeaţă, unde copii se pot juca în voie. Turiştii au la dispoziţie 31 de camere, dintre care 23 sunt duble, 6 single şi 2 apartamente. În prezent, castelul dispune de un restaurant, o grădină de vară, sală de sport şi sală de conferinţe. Hotelul este de 3 stele, iar camerele sunt mobilate elegant

Date istorice despre castel găsiţi AICI

Textul integral, pe adevarul.ro

 

Comentarii