De Business

Punem punctul pe știi

Vameşii ieşeni au confiscat anul trecut ţigări de 11 milioane lei

vineri, 03 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Vameşii ieşeni au confiscat anul trecut ţigări de 11 milioane lei

În urma creşterii fenomenului de contrabandă cu ţigări, preşedintele ANAF,  Bogdan – Nicolae Stan, cere verificarea activităţii din ultimul an a Direcţiei Generale a Vămilor şi a Direcţiilor Regionale Vamale, în vederea identificării cauzelor acestuia.

„Contrabanda cu ţigări aduce pierderi majore economiei naţionale, iar bugetul consolidat al statului are de suferit. Vom intensifica acţiunile de combatere a traficului ilicit cu ţigarete. Simultan, vom declanşa o operaţiune de verificare a tuturor birourilor teritoriale vamale, urmând a lua măsurile legale care se impun în fiecare caz”, a declarat Bogdan  Nicolae Stan. Reprezentanţii ANAF anunţă faptul că măsurile vor fi făcute public  după finalizarea verificărilor. De menţionat că anul trecut, au fost confiscate peste 10.300.000 de ţigarete, adică 776.230 de pachete de ţigări în valoare totală de 11 milioane de lei. 

În regiunea Moldovei, ţigările de contrabandă sunt aduce din Basarabia pe la Vama Sculeni  cu maşinile, peste Prut ori cu trenul. „Acestea sunt cantităţi confiscate de poliţia de frontieră în punctele de trecere de pe judetul Iasi şi de la reţelele de trafic destructurate”, a precizat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Iaşi. Deşi nu a trecut decât o lună din noul an, cea mai mare captură de până acum a fost înregistrată pe la jumătatea lunii, în comuna Voineşti, unde poliţiştii de fontieră au confiscat trei saci în care se aflau 1.060 de pachete de ţigări de diferite mărci cu timbre de acciză Republica Moldova. Valoarea lor este de 10.000 de lei.  

 

 

Comentarii