Vânător acuzat de braconaj după ce a încurcat păsările

marți, 04 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Vânător acuzat de braconaj după ce a încurcat păsările

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie au trimsi ieri în judecată un vânător acuzat de braconaj. Petru Leahu, de 48 de ani, este acuzat că a împuşcat un fazan deşi el avea permis de vânătoare pentru alte specii de păsări.

Potrivit rechizitoriului, în toamna anului 2011, Petru Leahu făcea parte din Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor din Iaşi şi împrenă cu un alt membru a obţinut autorizaţie de vânătoare pentru raţe, gâşte, grauri şi guguştiuci. Pe 16 octombrie, Petru Leahu a mers împreună cu colegul său înspre fondul de vânătoare Ţuţora.
Între Holboca şi Tomeşti, cei doi s-au oprit pentru a completa autorizaţia de vânătoare. „Învinuitul Leahu Petru a coborât cu arma sa de vânătoare din autoturism şi s-a deplasat în laterala şoselei, pe partea dreaptă, unde observase, la o distanţa de aproximativ 70 m, nişte fazani, în vegetaţia ierboasă din zonă. În momentul în care s-a apropiat, păsările au simţit prezenţa învinuitului şi s-au lansat în zbor. Învinuitul Leahu Petru a ţintit una dintre păsări şi a executat asupra acesteia două focuri de armă, la zbor. Păsărea a fost atinsă de alice şi a căzut la pământ. Învinuitul s-a apropiat, a ridicat-o de jos şi întrucat a constatat că aceasta nu murise, i-a răsucit gâtul“, se arată în rechizitoriu. Trei membri ai asociaţiei de vânătoare care se aflau în aceeaşi zonă au mers înspre locul în care Leahu împuşcase fazanul şi au verificat autorizaţia acestuia, constatând că bărbatul nu avea dreptul să vâneze şi fazani. Ulterior, Leahu s-a ales cu dosar penal.
 

Comentarii