Vântul face ravagii în Europa. Doi răniți la Paris, o persoană dată dispărută în Marea Britanie

marți, 09 februarie 2016, 09:21
2 MIN
 Vântul face ravagii în Europa. Doi răniți la Paris, o persoană dată dispărută în Marea Britanie

Două persoane au fost grav rănite luni la Paris în prăbușirea unui panou publicitar smuls de vânt și un bărbat este dat dispărut în Marea Britanie, în condițiile în care vestul Europei a fost măturat de rafale de vânt de până la 150 de km pe oră.În capitala franceză un panou înălțat pe un șantier s-a desprins și s-a prăbușit asupra unui cuplu. Femeia în vârstă de 20 de ani se află în comă iar viața ei este în pericol, potrivit pompierilor din Paris. În ajun, un băiat în vârstă de 16 ani care făcea drumeții a fost grav rănit de căderea unei stânci peste cortul său la Saint-Pierre-de-Chartreuse, în Alpii francezi.

 

În Marea Britanie au fost demarate căutările pentru a găsi un membru al societății locale de protecție a animalelor în vârstă de 54 de ani care a dispărut duminică după-amiază în momentul în care încerca să ajute niște păsări marine prinse între stânci în apropiere de orașul de coastă Penzance (sud-vest).

În cele două țări, rafalele puternice de vânt au perturbat funcționarea rețelelor electrice și de transport, dar pagubele rămân limitate.

În vestul Franței, 14.000 de case au fost lipsite de electricitate, un camion care s-a răsturnat a blocat circulația pe podul din Normandia iar legăturile maritime au fost interzise în Bretagne.

Teama de inundații, legată de valurile mari din zona de coastă, nu s-a concretizat în cursul serii, iar vânturile au început să scadă din intensitate pe malurile bretone. Nordul țării și Normandia rămân totuși în alertă, relatează Agerpres.

În sudul Marii Britanii, ploile puternice însoțite de vânturi suflând cu circa 155 km/h au dus la închiderea a numeroase drumuri și la suspendarea legăturilor feroviare și maritime. Circa 5.000 de locuitori au fost lipsiți de electricitate. Autoritățile au avertizat populația împotriva riscului de inundații cu 250 de alerte emise de agenția britanică a Mediului.

 

În Germania, vânturile puternice, cu rafale cuprinse între 85 și 100 km/h, au dus la anularea paradelor carnavalului din Düsseldorf și Mainz (vest). Unii meteorologi germani au considerat totuși aceste măsuri exagerate, subliniind că vânturile violente erau așteptate de abia în cursul serii. 

Comentarii