Vasile Astărăstoae renunţă la conducerea Colegiului Medicilor din România

sâmbătă, 28 martie 2015, 02:56
2 MIN
 Vasile Astărăstoae renunţă la conducerea Colegiului Medicilor din România

Prof.dr. Vasile Astărăstoae, pre­şedintele Colegiului Medicilor din România, şi-a dat demisia din această funcţie ieri-dimineaţă, în cea de-a doua zi a întâlnirilor A­du­nării Generale a CMR. Demisia a fost prezentată verbal, în plen, ea urmând a fi înaintată în scris pe 17 aprilie, când se va reuni urmă­torul consiliu al Colegiului Me­dicilor.

Prof.dr. Vasile Astărăstoae a spus că a luat decizia de a demisiona din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor în urma hotă­rârii Judecătoriei Iaşi, care l-a condamnat joi pentru conflict de interese la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

„Mi se pare un gest de onoare pe care l-a făcut în momentul acesta şi ne-a spus în această dimineaţă (n.r. – vineri dimineaţă). Este pur şi sim­plu un gest de onoare. Ur­mea­ză să avem o şedinţă pe 17 a­pri­lie, când vom vota, secret, con­form legii, un nou preşedinte“, a declarat dr. Constantin Cârstea, vicepreşedinte al Colegiului Me­dicilor din România.

Pe 17 aprilie, la întrunirea următorului consiliu, trebuie să se identifice o formă legală pentru a putea asigura interimatul până la următoarele alegeri. „Demisia a fost anunţată verbal în această dimineaţă, dar forul se va întruni abia pe 17 şi atunci va fi prezentată. Tot atunci vom încerca să găsim o formă de interimat până la sfârşitul anului, când oricum urmau să aibă loc alegeri“, a declarat Lu­miniţa Vâlcea, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor din România.

Joi, prof.dr. Vasile Astărăstoae, trimis în judecată în aprilie 2014 pentru conflict de interese, a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, decizia nefiind însă definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile. Nu se ştie dacă profesorul a renunţat şi la şefia Colegiului Medicilor din Iaşi. Fostul rector al UMF a refuzat să co­menteze.
 

Comentarii