Venus Williams se plange ca femeile sunt discriminate la Wimbledon

vineri, 01 iulie 2016, 21:15
1 MIN
 Venus Williams se plange ca femeile sunt discriminate la Wimbledon

Dezamagita ca a evoluat joi pe terenul cu numarul 18, americanca Venus Williams, fostul lider mondial al tenisului feminin, s-a plans ca jucatoarelor li se acorda prea putin loc pe terenurile principale de la Wimbledon. 

De cinci ori castigatoare a acestui turneu de Mare Slem, ea a afirmat ca programarea meciurilor dezavantajeaza tabloul feminin. Favorita numarul 8, americanca a fost nevoita sa joace pe terenul numarul 18, potrivit ziare.com.
 
"Nu vreau sa fiu lipsita de respect. Sunt gata sa joc oriunde si oricand, dar toti jucatorii trebuie sa evolueze pe terenurile exterioare. Nu trebuie sa existe inegalitate la acest capitol. Acesta nu e programul ideal pentru femei. Ne-am dori sa avem acelasi numar de meciuri pe terenurile principale.
 
Nu vrem mai mult, vrem sa fie la fel, asta-i tot. Ca sa fiu clara… Vreau doar egalitate intre barbati si femei, asta e ce ma nemultumeste", a spus Venus Williams.
 
In primele cinci zile ale turneului, 9 meciuri de pe tabloul masculin au fost programate pe terenul Central, fata de 6 de pe tabloul feminin.
 
Reuters aminteste ca sunt destui ani de cand componentii "Big Four" (Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal si Andy Murray) nu au mai jucat pe un teren in afara celor doua principale de la Wimbledon.

Comentarii