Veste îngrozitoare pentru elevul atlet a cărui viaţă depindea şi de sora lui mai mică

miercuri, 03 iunie 2015, 01:51
2 MIN
 Veste îngrozitoare pentru elevul atlet a cărui viaţă depindea şi de sora lui mai mică

Lovitură dură pentru elevul premiant de clasa a VII-a Ştefan Puiu. În urma analizelor efectuate la Centrul de Transplant Medular de la Timişoara, Ştefan a aflat că sora lui mai mică, în vârstă de numai cinci ani, nu este compatibilă cu el.

Băiatul are nevoie urgentă de un transplant medular, dar acum este nevoit să aştepte în vederea găsirii unui alt donator. „A durat până la trei săptămâni venirea unui rezultat şi, din păcate, este nefavorabil. Alexia şi Ştefan nu sunt compatibili. El a fost introdus în baza de date şi se caută un donator extern. Nu ştie când va apărea unul“, ne-a povestit mama copilului, Daniela Costea.

Ştefan se află acum la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, după ce boala lui s-a agravat. A depăşit momentul critic, dar rămâne sub supravegherea medicilor. Ştefan Puiu a fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică, o formă mai agresivă a bolii ce răspunde mai greu la tratament. Cu toate problemele pe care le întâmpină, Ştefan rămâne optimist şi, la cei 13 ani ai săi, dă dovadă de un curaj de neimaginat.

El este un adolescent carismatic, elev la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi, unde practică de doi ani de zile atletismul. Profesorii îl caracterizează ca fiind un elev silitor şi inteligent, având mereu medii la final de an peste 9.50. Cei care vor să îl ajute pe Ştefan pentru o face o operaţie în străinătate mai repede decât ar putea fi prea târziu o pot face donând în contul bancar deschis pe numele mamei, Costea Lenuţa Daniela, cont BCR RO84RNCB0318033476630001.

 

Comentarii