Veţi putea ajunge la Aeroport şi la Ciric cu autobuzul din Centru! Aflaţi rutele!

marți, 28 ianuarie 2014, 02:50
2 MIN
 Veţi putea ajunge la Aeroport şi la Ciric cu autobuzul din Centru! Aflaţi rutele!

Primăria va înfiinţa trei noi curse de transport în comun.

Unul dintre traseele noi va face legătura între Fundaţie şi Aeroportul Internaţional. Astfel, călătorii vor avea la dispoziţie un autobuz care va circula în fiecare zi din Piaţa Eminescu, pe traseul Cuza Vodă, strada Vasile Alecsandri, bulevardul Independenţei, Târgu Cucu, Podul de Fier, Moara de Vânt şi până în faţa Aeroportului. Cursa are o lungime de 14,5 km, va dura jumătate de oră şi va avea o frecvenţă în funcţie de plecările şi sosirile de la Aeroport. Prima cursă va pleca la ora 4.20 din Piaţa Eminescu, res­pectiv ora 5.35 de la Aeroport, iar ultimul transport va avea loc la ora 19 din Fundaţie, repectiv 23 de la Aeroport. Au­to­buzele vor circula de luni până dumunică şi vor avea o capacitate de 90 de locuri.

Un alt traseu nou va fi înfiinţat între Târgu Cucu, Podul de Fier, Moara de Vânt şi zona de Agrement Ciric. Cursa va avea o lungime de 8,5 km şi va fi împărţită în şase staţii, urmând să fie deservită de un mijloc de transport în timpul săptămânii şi de două maşini în weekend. Microbuzele vor circula doar în perioada mai-octombrie, până la ora 21.45.

Pe timpul iernii va funcţiona traseul care va lega Târgu Cucu, Moara de Vânt şi va întoarce la Cimitirul „Sfinţii Petru şi Pavel“. Aceasta va fi funcţional doar în perioada noiembrie-aprilie. Ieşenii vor avea la dispoziţie un microbuz care va circula în fiecare zi de la ora 6.45, cu pornire din rond Târgu Cucu, ultima cursă fiind de la 17.15 din Târgu Cucu.

Cele trei curse noi vor fi aprobate în şedinţa de consiliu local de astăzi.

Comentarii