Viaţă tot mai grea la Penitenciarul Iaşi: Fostul prefect, cât pe ce să fie linşat în puşcărie

duminică, 28 septembrie 2014, 13:03
3 MIN

EXCLUSIV: Viaţă grea după gratii pentru fostul prefect al Iaşului, Radu Prisăcaru. Acesta a fost la un pas să fie linşat de un deţinut extrem de periculos, fiind salvat in extremis de intervenţia promptă a gardienilor. Prisăcaru a fost atacat marţi, când se întorcea în celula sa, de un individ condamnat pentru tentativă la omor. Acelaşi individ a încercat în trecut să atace un cadru medical cu o foarfecă, în timpul unei consultaţii, şi a ajuns la spital după ce şi-a legat gura cu sârmă. Prisăcaru duce o viaţă mult mai grea după gratii decât fostul său protector, Relu Fenechiu, care beneficiază deocamdată de regim preferenţial după gratii. Fostul prefect este cazat într-o celulă de zece persoane, printre acestea aflându-se şi fostul parlamentar PDL Dragoş Iftime.

Fostul prefect al judeţului Iaşi, Radu Prisăcaru, a fost im­plicat în urmă cu câteva zile într-un incident ce se putea trans­forma într-o tragedie. Pri­săcaru a fost atacat marţi, în timp ce se întorcea în celula sa, de un deţinut periculos, con­dam­nat pentru tentativă la omor.

Surse din cadrul Peni­tenciarului de Maximă Si­guranţă din Iaşi au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că puş­căriaşul care a vrut să-l lovească pe Radu Prisăcaru se numeşte Culiţă Totoi şi este unul dintre deţinuţii care creează des pro­bleme în închisoarea ieşeană. Potrivit surselor citate, Totoi vorbea la telefon, pe hol, în timp ce Prisăcaru se întorcea de la clubul unităţii. Când cei doi s-au intersectat, Totoi a încercat să-l lovească pe fostul prefect cu pumnul, nereuşind acest lu­cru datorită intervenţiei unui an­gajat al penitenciarului, Lu­cian T. Imobilizat, Totoi ar fi reuşit să ia ulterior o sticlă, însă nici atunci prefectul nu a fost atins de agresor. Sursele citate au precizat că în acest caz a fost întocmit raport de incident pe numele lui Totoi.

Agresorul, un deţinut foarte periculos

Reprentanţii Penitenciarului Iaşi, prin vocea purtătorului de cuvânt, Gabriela Topoliceanu, au precizat ieri reporterilor noştri că nu pot „nici confirma, nici infirma“ existenţa acestui incident, fiind vorba de informaţii confidenţiale. Sursele ziarului din interiorul unităţii au menţionat însă că agresorul lui Radu Prisăcaru a mai creat incidente de acest gen în trecut, nefiind vorba în acest caz, cel mai probabil, de un conflict personal cu Radu Prisăcaru. „El a mai vrut să atace pe cineva când se afla la spital şi tot co­legii au reuşit să-l imobilizeze. Recent, a ajuns la spital după ce şi-a cusut gura cu sârmă. E un deţinut care face mai tot timpul probleme“, au menţio­nat sursele citate.

În ceea ce-l priveşte pe Radu Prisăcaru, acesta este cazat în camera 1 din Secţia 3 a penitenciarului ieşean. În aceeaşi cameră cu fostul prefect se află şi fostul parlamentar PDL Dra­goş Iftime, din Vaslui, administrator al firmei de procesat carne Koket SA, condamnat pentru afaceri ilegale cu ţiganii din comuna Grajduri. Rude de-ale lui Iftime, dar şi foşti poli­ţişti sunt cazaţi de asemenea în celula în care îşi ispăşeşte pedeapsa Radu Prisăcaru. Omul de afaceri Bogdan Damian a fost şi el mutat recent în celula lui Radu Prisăcaru.

De menţionat că acesta îşi execută pedeapsa în regim în­chis, la fel ca mentorul său politic, fostul liberal Relu Fe­nechiu, care are însă parte de un tratament preferenţial, fiind cazat în regim special datorită „riscului de vulnerabilitate“ pe care îl prezintă. Este de neînţe­les totuşi de ce un personaj ca Radu Prisăcaru, la rândul său, ca fost reprezentant al Guver­nului în teritoriu, nu beneficiază de tratament similar.

Porumboiu şi Sânmărtean, aşteptaţi la puşcărie

În timp ce Radu Prisăcaru era la un pas de a fi agresat în puşcărie, Relu Fenechiu era programat pentru a merge la analize, la un cabinet medical din Tătăraşi. Acesta se pare că ar fi refuzat, spun sursele din cadrul închisorii, să iasă din unitate. De asemenea, colegul de celulă al fostului prefect, ex-deputatul Dragoş Iftimie, a înaintat zilele trecute o cerere prin care a solicitat conducerii penitenciarului să fie vizitat după gratii de omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu, dar şi de actualul fotbalist al FC Steaua Bucureşti Lucian Sân­măr­tean. Dragoş Iftimie a fost preşedinte executiv la FC Vaslui în perioada în care Porumboiu patrona clubul din judeţul vecin, iar Sânmărtean juca aco­lo.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii