Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Victorel Lupu s-a înscris în cursa din PSD pentru parlamentare

GALERIE
vlupu
  • vlupu
- +
El ar putea candida la Senat unde nimeni nu e sigur pentru locul său din cauza problemelor penale sau de imagine. Liderul PSD Liviu Dragnea ar fi respins listele propuse de la Iaşi.
 
Social-democraţii ieşeni întâmpină probleme în definitivarea listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare. În timp ce în cazul unor persoane a fost retras sprijinul politic, în cursa internă au apărut nume noi. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Victorel Lupu, este noutatea listei PSD, el depunându-şi intenţia de candidatura atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor. El a confirmat ieri această informaţie, fără a oferi alte detalii. Surse din PSD spun că, cel mai probabil, Lupu se va regăsi pe lista de la Senat. În cazul acestei liste, deja două nume anunţate anterior nu se mai regăsesc.

Decanul Facultăţii de Medicină Dentară, Norina Forna, a declinat invitaţia de a candida, iar în cazul lui Sorin Lazăr, actual senator care are două condamnări cu suspendare la activ, a fost retras sprijinul politic. Unele voci din PSD spun că nici fostul prefect Romeo Olteanu nu se va regăsi pe listă din cauza problemelor de imagine pe care le are acesta. Totodată, probleme are şi Florin Constantinescu, actual senator care este trimis în judecată pentru abuz în serviciu. De asemenea, controversată este şi susţinerea pentru Florin Boca, consilier local care este şef al Comisiei de urbanism a CL şi, în acelaşi timp, desfăşoară proiecte imobiliare prin intermediul unor firme-paravan. Practic, în cazul tuturor celor cinci candidaţi anunţaţi la Senat sunt diverse probleme penale sau de imagine.

Singura certitudine la PSD este că şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Camelia Gavrilă, va deschide lista de deputaţi, iar pentru celelalte poziţii eligibile ar urma să fie selectaţi social-democraţi dintre Bogdan Alexa (vicepreşedinte Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice), Vasile Axinte (viceprimar Paşcani), Tudor Ciuhodaru (deputat), Vasile Câtea (consilier judeţean), Bogdan Cojocaru (consilier judeţean), Camelia Gavrilă (consilier local), Sorin Iacoban (deputat), Mihaela Ivancia, Silviu Macovei, Cristian Stanciu (toţi trei consilieri judeţeni), Ionuţ Câmpeanu (fost şef TSD) şi Mihai Mihalache (primar Schitu Duca). 

A respins Dragnea lista de la Iaşi?

Potrivit unor lideri ai PSD, lista prezentată de organizaţia judeţeană Iaşi nu a fost nici pe placul preşedintelui Liviu Dragnea. „Dacă aceasta este lista pe care mi-a aduceţi, vă rog să vă întoarceţi înapoi la Iaşi şi să veniţi cu alta”, ar fi fost mesajul lui Dragnea către organizaţia Iaşi, conform unei declaraţii a liderului PSD Prahova, Bogdan Toader. Potrivit presei prahovene, social-democratul a făcut această declaraţie fiind întrebat într-o conferinţă de presă despre problemele în întocmirea listelor de candidaţi ai PSD. „Vă spun: orice ar putea aduce prejudicii de imagine partidului nu va fi pe liste”, a mai spus liderul social-democrat din Prahova. Listele PSD Iaşi pentru alegerile parlamentare trebuie finalizate până pe 16 octombrie. 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri