VIDEO: Apel la şoferi: faceţi loc autospecialelor în misiune! Fiecare minut contează pentru salvarea unei vieți

vineri, 19 august 2016, 01:59
2 MIN
 VIDEO: Apel la şoferi: faceţi loc autospecialelor în misiune! Fiecare minut contează pentru salvarea unei vieți

Pompierii şi personalul medical de intervenţii fac apel la şoferii ieşeni să tragă maşinile pe dreapta atunci când aud sau văd autospeciale sau ambulanţe aflate în misiune. În acest sens, aceştia au distribuit un clip video în care se pot observa dificultăţile întâmpinate de şoferii acestor autovehicule în drum spre locurile critice. 

 „Este un clip preluat şi postat de la Departamentul pentru Situaţii de Ur­genţă, nu avem un clip propriu, motiv pentru care a fost preluat şi tradus acesta, care este cât se poate de relevant şi pentru ceea ce se întâmplă la noi. Din păcate, acest lucru se întâmplă în trafic pentru şoferii noştri de intervenţii, şi este o situaţie reală, în fiecare zi. Sunt minute care contează, însă nu am avut situaţii în care, din fericire, astfel de ambuteiaje în trafic să conducă la întârzieri mari încât să ducă la decesul unor victime, din cauza celor zece secunde sau un minut-două. Mai depinde şi de ora intervenţiei sau de trafic. Adevărul este că foarte mulţi şoferi respectă legislaţia şi trag autoturismele pe dreapta atunci când trec maşinile de intervenţii. Noi în­cercăm şi cu colegii de la Poliţia Rutieră să reglementăm acest aspect“, a precizat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.  

Reprezentanţii Poliţiei ieşene spun că ultimul permis de conducere reţinut de la un şofer care nu a acordat prioritate unei autospeciale aflate în misiune a fost miercuri, la bariera de la BJATM din Canta. „Şoferului i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile şi a fost sancţionat contravenţional deoarece nu a acordat prioritate unei ambulanţe“, a precizat şi Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

 

Comentarii