N

VIDEO Imaginati-va o retea de metrou care uneste toata LUMEA

N

marți, 08 aprilie 2014, 16:40
2 MIN
 VIDEO Imaginati-va o retea de metrou care uneste toata LUMEA

\N

Zborurile lungi si calatoriile cu trenul par o eternitate, mai ales daca iei in calcul si timpul de asteptare al escalelor, de preluare a bagajelor sau de schimb al trenurilor. Toate acestea s-ar sfarsi odata cu reteaua mondiala de metrou.

Chiar daca pare un vis greu de realizat in prezent, inginerii dezvolta in continuu noi modalitati de a conecta tari sau continente, pentru diminuarea timpului calatoriilor. Proiectul mondial de a conecta toate tarile intre ele presupune dezvoltarea unei retele de tuneluri subacvatice, linii ferate suspendate si cai de acces prin munti.

Ideea revolutionara de a realiza o harta mondiala a unui metrou care sa conecteze un capat al lumii cu celalalt ii apartine lui Chris Gray, un australian in varsta de 47 de ani, care a fost inspirat de un meci de crichet, scrie Daily Mail.

Dezvoltator web si designer grafic la baza, Chris Gray crede despre el ca este o persoana logica, motiv pentru care a inceput sa deseneze harta metroului mondial, pozitionand statii in cele mai aglomerate puncte din lume. Din acele locuri a facut conexiuni cu alte zone de pe Pamant, ajungand la o forma finala a hartii pe care si-a imaginat-o. Chris nu se afla la prima harta originala ape care o realizeaza. In trecut, designer-ul a schitat o retea de metrou care sa conecteze cele mai mari companii multinationale din lume, proiect la care a petrecut peste 500 de ore. Harta realizata de Chris Gray seamana cu modelul consacrat al lui Harry Beck, cel care a consacrat reteaua metroului londonez, in 1931.

 

Citeşte mai multe pe stirileprotv.ro

Comentarii