VIDEO: Mii de oameni la înmormântarea pisicii care a fost directoare la Căile Ferate

vineri, 03 iulie 2015, 07:13
1 MIN
 VIDEO: Mii de oameni la înmormântarea pisicii care a fost directoare la Căile Ferate

Ziua de 22 iunie a fost una extrem de tristă pentru toţi admiratorii lui Tama. Pisica fără stăpân care a reuşit, de una singură, să salveze de la faliment o linie de cale ferată a trecut în nefiinţă. 3.000 de persoane s-au adunat în oraşul nipon Kinokawa pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Tama a devenit celebră în 2006, când, din cauza tăierilor bugetare, ultimul angajat uman al staţiei de tren Kishi a fost pus pe liber. Atunci, compania care administra linia de cale ferată Kishigawa a avut ideea genială de a-i oferi lui Tama, o pisică fără stăpân care îşi făcea veacul în preajma gării Kishi, funcţia de şef de staţie. Această mişcare s-a dovedit a fi foarte inspirată, halta Kishi devenind un centru de atracţie turistică.

Principala sarcină a lui Tama, în calitate de şef de staţie, era aceea de a întâmpina vizitatorii într-o uniformă creată special pentru ea. Faima lui Tama a sporit veniturile companiei, care în martie 2007 înregistra o creştere cu 10% a numărului de pasageri faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Mai mult, un studiu a demonstrat că publicitatea creată în jurul felinei a adus 1,1 miliarde de yeni la bugetul local. Tama a fost promovată în funcţie de două ori.

Aflaţi amănunte de pe urbology.ro
 

Comentarii