(VIDEO) Poliţiştii locali şi-au sărbătorit ziua în stradă, alături de ieşeni

luni, 22 mai 2017, 01:50
1 MIN
 (VIDEO) Poliţiştii locali şi-au sărbătorit ziua în stradă, alături de ieşeni

21 mai este ziua Poliţiei Locale. O lege adoptată în iunie 2015 (138) stabileşte acest lucru, dar anul acesta este primul în care poliţiştii ieşeni şi-au îmbrăcat ţinutele de gală, de paradă, respectiv de intervenţie, şi-au echipat maşinile – dar şi cinci dintre cei şase cai ai nou-creatului departament Poliţia Călare – şi s-au aliniat ieri pe Pietonalul Ştefan cel Mare.

 Ieşenii, şi mai ales copiii, au avut prilejul să studieze şi să atingă acele obiecte din dotarea poliţiştilor locali destinate „oamenilor răi“, precum bastoanele de cauciuc, cătuşe şi chiar pistoale cu bile, dar mai ales să se aşeze la volanul maşinilor de intervenţie şi să pornească alarmele şi sirenele. Apariţia celor cinci cai echipaţi pentru paradă, nu de intervenţie, a fost celălalt punct de atracţie al manifestării. Frumoasele cabaline s-au lăsat mângâiate de cei mici, fiind totuşi bine ţinute de frâie de călăreţii coborâţi din şei.

Apoi, mini-divizia de cavalerie a străbătut de câteva ori Pietonalul, când la pas, când la trap. După plecarea cailor înapoi spre Bârnova, unde sunt găzduiţi, atenţia tuturor s-a întors din nou spre mijloacele moderne de deplasare – autovehiculele de intervenţie. Această des­făşurare a prilejuit şi popularizarea domeniilor de ac­ţiune a poliţiştilor locali, de la tulburarea liniştii publice până la verificarea legalităţii şan­tierelor, de construcţii, de branşament la utilităţi etc. 

 

 

Comentarii