VIDEO&FOTO: PANICĂ după o alertă cu bombă la Tribunal. Nicio pistă momentan

marți, 31 mai 2016, 01:59
2 MIN

Un telefon anonim anunţa un colet suspect ieri dimineaţă, clădirea fiind evacuată imediat. O maşină având lipite afişe de protest la adresa autorităţilor le-a atras atenţia poliţiştilor. S-a dovedit însă că originalul protestatar nu avea legătură cu incidentul.

O alertă cu bombă a pus pe jar ieri autorităţile ieşene, dar şi nervii şoferilor, circulaţia din zona Târgu Cucu fiind blocată zeci de minute. Dimineaţă, în jurul orei 9.30, poliţiştii au primit un apel de pe un număr de mobil din reţeaua Orange în care un bărbat anunţa că „un prieten“ ar fi uitat „un colet“ în interiorul Palatului de Justiţie. În câteva minute, poliţiştii au delimitat trotuarele din zonă, iar circulaţia a fost îngustată la un singur fir, formându-se ambuteiaje. 

Totodată, avocaţii, judecătorii şi justiţiabilii au fost evacuaţi de poliţiştii pirotehnişti, iar clădirea a fost luată la controlat cu sisteme speciale. După 40 de minute, poliţiştii au părăsit zona deoarece nu au găsit niciun colet suspect.

Totuşi, poliţiştii criminalişti au controlat şi un autoturism Volkswagen parcat în spatele Palatului de Justiţie cu mai multe afişe lipite pe geamurile din interior. Pe afişe scria „Guvernanţii, Magistraţii, Justiţia, poliţia sunt duşmanii poporului. Deşteaptă-te române!“. În urma cercetărilor făcute de poliţie a rezultat că maşina Volkswagen aparţine unui localnic din Cotnari ce nu părea să aibă legătură cu telefonul anonim.

Poliţiştii au precizat că, în acest caz, sunt făcute cercetări pentru identificarea apelantului care a alertat fals autorităţile cu privire la ameninţarea cu o bombă.

„Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul şi tragerea lui la răspundere“, a precizat Anca Vîjiac, ofiţer în cadrul Poliţiei.

Pe de altă parte, proprietarul maşinii cu afişele de pe geam a precizat poliţiştilor că a postat acele mesaje datorită unor nemulţumiri cu privire la mai multe soluţii date de către judecători, el dovedindu-se în final că nu avea legătură cu ameninţarea cu bombă care se afla în desfăşurare în acel moment.

Comentarii