Vreţi o masă romantică de Valentine’s Day la Iaşi? Iată ofertele restaurantelor

marți, 11 februarie 2014, 18:31
3 MIN
 Vreţi o masă romantică de Valentine’s Day la Iaşi? Iată ofertele restaurantelor

Ziua de 14 februarie se apropie cu paşi grăbiţi, iar selectarea unui local pentru petrecerea în doi a “Valentine’s Day” poate da bătăi de cap celor care au lăsat pe ultima sută de metri rezervarea unei mese. “Ziarul de Iaşi” a selectat câteva oferte pentru a pune la dispoziţia celor interesaţi costul unui meniu pentru această ocazie specială.

Astfel, îndrăgostiţii care vor alege să sărbătorească “Valentine’s Day” departe de aglomeraţia din oraş, Hotelul Restaurant “La Castel” le pune la dispoziţie un program tematic cu începere la ora 20. Ieşenii care vor alege “La Castel” ca destinaţie în seara zilei de 14 februarie vor fi încântaţi de organizatori cu un recital al interpretei Nico. La eveniment vor mai cânta DJ Cristi Ciobanu şi formaţia Boemic, se arată pe site-ul restaurantului. Meniul special pregătit pentru eveniment va costa 95 de lei. Meniul pregătit este şi el unul special. Ca antreu, clienţii vor avea salată Capresse cu rucola şi prosciutto crudo. O altă specialitate pregătită de organizatori este muşchiul de porc umplut, asortat cu cartofi gratinaţi şi sos de hribi. Pentru că dragostea duce cu gândul la dulce, restaurantul “La Castel” le pregăteşte cuplurilor de îndrăgostiţi şi un desert pe măsură, denumit sugestiv “Cupidon”. Acesta constă într-un mousse de ciocolată cu fructe de pădure şi mentă. Pentru a rezerva o masă pentru data de 14 februarie, cei interesaţi pot suna la numerele de telefon 0232.225.225 şi 0749.225.220.

Dacă preferaţi să aveţi parte de o privelişte superbă a Iaşului în compania persoanei iubite, restaurantul “Panoramic” al Hotelului “Unirea” poate fi una dintre destinaţiile potrivite în acest sens. Oficialii “Unirea” au pregătit două meniuri diferite cu ocazia “Valentine’s Day”, unul de 80 de lei, iar celălalt în valoare de 97 lei de persoană. În varianta de 80 lei este inclus un spumant Henri Marcel, iar la gustare, clienţii vor avea parte de carpacio din caracatiţă marinată, calamar umplut cu mosaic de legume, creveţi în panko, piure din kumara, spanac sote şi texturi din sfeclă roşie. La felul doi, se poate alege între piept de pui Agnes Sorell, shavings din muşchiuleţ de porc, piure de morcov aromat cu ghimbir, fasole verde sote, shots de mazăre cu mente şi sos brun. Clienţii pot opta pentru o variantă cu file de păstrăv la cuptor, midii sote în vin, lovers sauce cu trufe. La desert, îndrăgostiţii vor fi serviţi cu “warm chocolate fondant”, respectiv, “Coulis din piersici”, se arată pe pagina de facebook a restaurantului “Panoramic”. Meniul în valoare de 97 de lei de persoană are acelaşi gustări şi desert ca varianta anterioară prezentată, diferenţa constănd în felul al doilea, unde sunt trecute medalion de vită în beurre monte, piure de morcov cu ghimbir, broccoli sote, mireproix de legume şi sos de vită cu ciuperci. Pentru a rezerva o masă, cei interesaţi pot suna la numerele de telefon 0232.205.008/205.278 sau pot trimite un e-mail la adresa panoramic@hotelunirea.ro.

Alături, la Hotel Traian, pe 14 februarie, va fi celebrată ziua Sf. Valentin sub titlul “Toujours L´Amour…”. Un meniu costă 88 lei de persoană, iar organizatorii au promis că ieşenii care vor alege Hotel Traian pentru a petrece vor fi delectaţi cu “muzică pe înţelesul inimii”. În meniu este inclus “Apéritif Tu est belle” (asortiment de bruschete), “La base L´amour” şi “Dessert Je t´aime”. La felul principal sunt trecute în meniu piept de curcan cu ghimbir şi roşii deshidratate, servit cu taieţei de orez cu creveţi sau file de porc gorgonzola şi caise deshidratate, servit cu sos de ardei copţi, morcov baby şi cipolini caramelizate. Pentru desert, meniul conţine fondant de ciocolată cu sos de fructul pasiunii şi îngheţată de mentă. Rezervări pot fi făcute la numerele de telefon 0232/212.847, respectiv 0759.010.924.

Comentarii