Zboruri Iaşi – Madrid, de luna viitoare. Cursa aeriană va avea două frecvenţe pe săptămână

luni, 23 mai 2016, 01:53
2 MIN
 Zboruri Iaşi – Madrid, de luna viitoare. Cursa aeriană va avea două frecvenţe pe săptămână

Ieşenii vor avea la dispoziţie, din 25 iunie, o nouă cursă externă. Operatorul aerian Tarom va inaugura, la sfârşitul lunii viitoare, primul zbor din capitala Moldovei spre capitala Spaniei, Madrid. Odată cu introducerea acestei rute, de la aerogara ieşeană se va putea ajunge la 17 destinaţii externe.

„Cu mare plăcere anunţăm introducerea unei noi curse externe din Iaşi, un important nod aerian din ţară, preocuparea noastră fiind diversificarea portofoliului de rute în zone din ţară unde există potenţial de dezvoltare. Datele pe care le-am primit demonstrează că Iaşi – Madrid va fi o rută profitabilă, cu atât mai mult cu cât o astfel de cursă nu se operează în prezent din Iaşi, iar pentru noi acest lucru reprezintă un avantaj“, a declarat directorul general al Tarom, Gabriel Stoe.

La rândul său, şeful aerogării ieşene, Marius Bodea, a afirmat că ruta spre Madrid este aşteptată „de foarte multă vreme“, iar solicitările pentru această destinaţie „sunt numeroase şi vin din medii diferite“. „Conectarea Iaşului cu capitala Spaniei era necesară, pentru că vorbim de o destinaţie turistică de mare impact. În plus, Madrid este un important centru cultural şi universitar, unde au ajuns să studieze mulţi tineri din regiunea noastră. Totodată, Madrid este cunoscut ca un puternic centru industrial şi de afaceri, şi se creează astfel posibilitatea ca noi investitori străini să vină să îşi dezvolte afacerile în zona noastră“, a subliniat Bodea.

Cursa Iaşi – Madrid va avea două frecvenţe pe săptămână, în fiecare zi de miercuri şi sâmbătă. De la Iaşi, avionul va decola la ora 19.50 şi va ajunge la destinaţie la ora 23.05, iar de la Madrid va decola la 23.50 şi va ateriza la Iaşi la ora 04.50. Preţul unui bilet dus-întors achiziţionat pentru începutul lunii iulie ajunge la peste 300 euro. TAROM mai operează de pe Aeroportul Iaşi zboruri directe spre Munchen, Londra, Roma, Bologna, Torino şi Tel Aviv.

Comentarii