Zece alcoolici ieşeni în sevraj, cu halucinații, au ajuns la UPU într-o singură zi

sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 02:56
1 MIN
 Zece alcoolici ieşeni în sevraj, cu halucinații, au ajuns la UPU într-o singură zi

„Pentru astfel de cazuri se cheltuiesc multe resurse“, se plânge un medic de aici. 

Efectele devastatoare ale alcoolului aglomerează activitatea medicilor din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. În ultima gar­dă, 10 ieşeni în sevraj au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind internaţi în clinici de specialitate.

Potrivit medicilor urgentişti, tulburările bolnavilor sunt mul­tiple şi variate. Aceştia resimt dureri sau au halucinaţii, cum ar fi să-şi vadă şi să vorbească cu părinţii morţi. Bolnavii se confruntă cu dureri gastrice, tulburări de respiraţie, tulburări de ritm cardiac sau tulburări neurologice. Din această cauză, după evaluarea din UPU, bolnavii sunt internaţi pe clinicile de medicină internă, de chirurgie, de gastroenterologie, de ne­u­rologie sau de psihiatrie.

„În ultima gardă am numărat 10 cazuri de sevraj etanolic. Majoritatea sună salvarea pen­tru simptome variate, multiple. Sunt cazuri deosebite, în stare foarte gravă, care se confruntă cu pancreatită, tulbu­rări respiratorii sau cardiace. Tulbu­rările apar atunci când fac greşeli, cum ar fi consumul excesiv de alcool sau abţinerea de la el. Pentru astfel de cazuri se cheltuiesc multe resurse“, a arătat dr. Gabriel Perianu, medic primar UPU-SMURD.

Comentarii