Zece copii din Iaşi au adus acasă de la Stuttgart patru medalii la dans sportiv

marți, 15 septembrie 2015, 19:17
2 MIN
 Zece copii din Iaşi au adus acasă de la Stuttgart patru medalii la dans sportiv

Două medalii de aur, o medalie de argint şi una de bronz au fost câştigate de către copiii ieşeni la German Open Championship de la Stuttgart, o competiţie internaţională de dans sportiv organizată de Federaţia Germană de Dans Sportiv şi Federaţia Mondială de Dans Sportiv.

Din Iaşi au participat cinci perechi care se antrenează la Clubul Dance Energy şi care au dansat alături de 9.000 de sportivi din 20 de ţări. Cei 10 copii ieşeni au participat la cinci categorii diferite (juvenile 1, juvenile 2, junior 2, youth şi amatori). Cei care s-au întors acasă cu medalii au fost perechile: Răzvan Andrei Zaharia şi Ana Maria Târzianu (două medalii aur şi una argint), Vlad Constantin Donosă şi Otilia Ştefana Gologan (medalia de bronz). Şi alte trei perechi au reuşit să ocupe locuri fruntaşe: Bogdan Stelian Duminică şi Sara Maria Dolniceanu, Vlad Ene şi Antonia Ioana Iosub Cujbă şi nu în ultimul rând perechea Andrei Emilia şi Raluca Elena Ioniţă.

„Ca antrenor mi-am dorit enorm să reconfirmăm rezultatele obţinute în luna martie a acestui an, această reconfirmare fiind necesară atât pentru noi ca dascăli, cât şi pentru sportivi, în ceea ce priveşte evoltuţia lor viitoare. Faptul că am reuşit să facem auzit imnul României de două ori în acest an la German Open şi să ne întoarcem acasă cu patru medalii, ne bucură enorm şi ne dă speranţă şi încredere că putem ridica atât clubul, cât şi sportivii acestuia la un nivel cât mai ridicat.Toate acestea nu ar fi realizabile decât cu câteva elemente importante: implicare, respect, încredere şi foarte multă muncă“, a declarat Andreea Ramona Manolache, antrenorul copiilor de la Clubul Dance Energy.

România a fost reprezentată în acest an de 34 de cluburi din ţară, aceasta obţinând un total de 9 medalii, calificând astfel ţara noastră pe locul 4 din cele 20 de ţări participante. De menţionat că din cele nouă medalii, patru au venit la Iaşi.

 

Comentarii