Zeci de studenţi, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit tichetele CFR

joi, 19 decembrie 2013, 16:19
2 MIN
 Zeci de studenţi, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit tichetele CFR

Oficialii Universităţii "Cuza" neagă însă că ar fi întârzieri.

Liga Studenţilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a depus o cerere la Registratura instituţiei de învăţământ superior prin care reclamă faptul că studenţilor universităţii încă nu li s-ar fi dat cupoanele de reducere cu 50% a transportului feroviar. Aceştia afirmă că, în contextul în care aceasta este ultima săptămână de cursuri, studenţii care se vor întoarce anul viitor vor avea cupoanele din 2013 expirate şi vor trebui să plătească integral preţul biletelor. „Vă aducem la cunoştinţă că, până în momentul de faţă, majoritatea secretariatelor facultăţilor nu au anunţat eliberarea carnetelor de cupoane pentru călătoria cu trenul pentru 2014. Deşi acestea au fost primite, zeci de studenţi ne-au anunţat că eliberarea lor nu a început încă, motivaţia comună a personalului administrativ fiind că acestea trebuie semnate şi ştampilate“, se precizează în cererea depusă la Registratură.

Studenţii pot folosi cupoanele pentru a beneficia de reducerea transportului pe trenurile InterRegio şi intercity ale CFR. Ele sunt eliberate de regulă în luna decembrie pentru toţi studenţii înmatriculaţi la cursurile unei universităţi, la zi, indiferent de taxă sau buget. În ciuda sesizărilor studenţilor, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior au declarat că aceste cupoane au început deja să fie înmânate studenţilor de către secretariate şi depinde doar de ei dacă şi le vor ridica în decembrie. „Aceste carnete de călătorie împreună cu legitimaţiile le-am adus în jur de 29 octombrie şi apoi le-am repartizat către fiecare facultate iar ei sunt cei care stabilesc cum le dau mai departe. Însă am luat, prin sondaj, câţiva studenţi, şi am văzut că primiseră carnetele care aveau data eliberării 16-17 decembrie. Deci, ele au început să fie acordate, poate mai sunt facultăţi la care tinerii încă nu s-au dus să le ridice“, a declarat ec.jr. Gheorghe Amarandei, directorul Direcţiei „Servicii Sociale Studenţeşti” a UAIC.

Chiar dacă nu şi le ridică până la sfârşitul anului calendaristic, studenţii nu pierd dreptul de a primi cupoane CFR pentru 2014, aceştia putând să le ridice la începutul noului an universitar.

Comentarii