Zi excelentă pentru românce

joi, 27 aprilie 2017, 01:43
4 MIN

 Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Alexandra Cadanţu au obţinut victorii preţioase la turneele feminine de tenis de la Stuttgart şi Istanbul. Şarapova a revenit cu succes

 
Cel mai important turneu al săptămânii, cel de la Stuttgart, a consemnat ieri debutul victorios al Simonei Halep în faţa unei jucătoare deloc comode, Barbora Strycova (17 WTA). Meciul a avut câteva momente de suspans, însă pe ansamblu evoluţia jucătoarei române a fost net superioară.  Simona Halep a început fără precizie şi fără agresivitate partida cu Strycova, fiind condusă cu 0-2, după un break la debut. Românca şi-a corectat repede evoluţia, ridicându-şi jocul aproape de cotele maxime. Ea a fost pe tot terenul , presându-şi sufocant advarsara şi expediindu-i lovituri puternice pe laturile terenului. Au rezultat opt game-uri câştigate la rând de jucătoarea din Constanţa. După şase dintre acestea, setul s-a înscris pe tabelă, în dreptul Simonei Halep, cu 6-2, după 34 de minute.  La 2-0 în setul secund, Halep a avut un "recul" în evoluţie, a greşit câteva mingi, iar sportiva cehă a putut să egaleze după un rebreak. Halep s-a desprins apoi la 4-2, dar din nou Strycova a câştigat pe serviciul româncei. A fost ultima reuşită a jucătoarei din Cehia, pentru că Simona nu i-a mai dat nicio şansă, impunându-se şi în al doilea set, cu 6-3, după o oră şi 15 minute de la start.
În faza următoare, Simona Halep va evolua cu învingătoarea dintre Johanna Konta (7 WTA)  şi letona Anastasija Sevastova (26 WTA). Dacă se va impune Konta, ar însemna că ea se va întâlni cu Simona a doua oară în mai puţin de o săptămână, după ce românca câştigat, duminică, cu 6-1, 6-3, meciul din cadrul întâlnirii de Fed Cup România – Marea Britanie, de la Mamaia. Johanna Konta a jucat şi în primul tur, învingând-o, tot ieri, cu 7-6, 3-6, 6-1 pe japoneza Naomi Osaka (46 WTA). Alte rezultate: Laura Siegemund (Germania) – Zhang Shuai (China)  6-2, 7-6; Ekaterina Makarova (Rusia) – Agnieszka Radwanska (Polonia) 6-2, 6-4; Carla Suarez (Spania) – Tamara Korpatsch (Germania) 6-2, 6-4; Elena Vesnina (Rusia) – Daria Kasatkina (Rusia) 7-6, 6-2; Kristina Mladenovic (Franţa) – Mirjana Baroni (Croaţia) 6-4, 6-2; Coco Vandeweghe (SUA) – Jelena Ostapenko (Letonia) 7-6, 7-6.
La primul său meci după expirarea suspendării din cauza dopajului, Maria Şarapova, primită cu wild card, a obţinut victoria cu 7-5, 6-3 în faţa italiencei Roberta Vinci (36 WTA), după un prim set şovăielnic şi un al doilea în care şi-a arătat clasa. Şarapova o va întâlni în turul secund pe rusoaica Ekaterina Makarova, care a învins-o, surprinzător, pe poloneza Agnieszka Radwanska, cu 6-2, 6-4
* Toate cele trei jucătoare române prezente ieri turneului de 250.000 $ de la Istanbul s-au calificat în faza umătoare, meritoriu fiind rezultatul Alexandrei Cadanţu, jucătoare clasată acum trei ani pe locul 59 ATP, dar ajunsă pe 292 în urma unei accidentări. Ea nu a ratat ocazia de prinde un tablou principal la un turneu important şi a reuşit o victorie superbă în faţa japonezei Nao Hibino (clasată pe locul 80). Deşi a pierdut primul set cu 2-6, Alexandra a fost superioară în celelalte, câştigate cu 6-0, 6-3, după un timp total de două ore şi 33 de minute. Ea s-a calificat în optimi, unde o va întâlni pe principala favorită, Elina Svitolina (13 WTA). Aceasta a reuşit să o învingă pe rusoaica Viktoria Kamenskaia, venită din calificări, cu 6-4, 0-6, 6-1.
Celelalte două au evoluat în optimi, Irina Begu şi Sorana Cîrstea fiind deja calificate în această fază, în ziua următoare. Irina Begu, favorita nr. 3, a învins o adversară incomodă, belgianca Kirsten Flipkens (93) cu  6-1, 1-6, 6-3 şi va juca cu învingătoarea unui meci dintre două turcoaice: Basak Eraydîn (257 WTA, venită din calificări) şi Ayla Aksu (312), cu wild card. Prima a învins-o pe bulgăroaica Ţvetana Pironkova, iar a doua pe rusoaica Elizaveta Kulicikova, jucătoare mai bine clasate. Sorana Cîrstea (66) a început dezastruos meciul cu grecoaica Maria Sakkari (96), fiind condusă cu 0-3 şi 1-4, însă apoi a fost aproape integral la cârma ostilităţilor: opt jocuri succesive câştigate şi scor final de 6-4, 6-2 în 81 de minute. Sorana s-ar putea întâlni, în sferturi, într-un caz fericit cu Alexandra Cadanţu, dacă românca ar trece de Svitolina sau Kamenskaia. Alte rezultate de la Istanbul: Elize Mertens (Belgia) – Katerîna Kozlova (Ucraina) 6-4, 6-1; Timea Babos (Ungaria) – Conny Perrin (Elveţia) 6-3, 6-2; Çagla Buyukakçay (Turcia) – Maryna Zanevska (Belgia) 6-2, 6-1.
* Şi Alexandra Dulgheru (597 WTA) a obţinut o victorie frumoasă pentru nivelul la care a ajuns. În prmul tur al turneului ITF de 60.000 de dolari de la Tunis, Alexandra a învins-o cu 6-2, 6-2 pe belgianca An-Sophie Mestach (297) şi va juca în turul II cu Kathinka von Deicham (Liechtenstein, 245 WTA), învingătoare cu 6-3, 6-3 în faţa olandezei Cindy Burger (157). Favorita nr. 1, rusoaica Anna Blinkova (121) a fost eliminată din primul tur de către poloneza Katarzyna Kawa (400!), scor 6-7, 4-6.
 

Comentarii