Zico vrea transparenţă la FIFA

joi, 22 octombrie 2015, 01:42
2 MIN
 Zico vrea transparenţă la FIFA

 Fostul fotbalist şi antrenor brazilian se gândeşte, încă să candideze la preşedinţie

 
 
Fostul fotbalist brazilian Zico, potenţial candidat la preşedinţia FIFA dacă va obţine suport din partea a cinci federaţii naţionale, a declarat într-un interviu pentru France Football că doreşte să aducă forului internaţional mai multă ”transparenţă, independenţă şi democraţie”.  ”FIFA nu poate fi o cutie neagră unde nu este nimic transparent şi care acceptă să se deschidă doar când avem o catastrofă sau un eveniment extraordinar”, a declarat actualul tehnician al echipei indiene FC Goa.  Zico, 62 ani, unul dintre cei mai spectaculoşi fotbalişti brazilieni, cu 52 de goluri pentru naţionala auriverde, a recunoscut că nu a obţinut încă susţinerea a cinci federaţii naţionale pentru a-şi depune candidatura la alegerile din 26 februarie. Confederaţia braziliană l-a asigurat de sprijin doar dacă obţine nominalizarea de la alte patru federaţii.
”Vreau să-mi aduc contribuţia pentru ca FIFA să devină credibilă şi să fie curată din nou. Avem nevoie de un fotbal curat. îmi pare rău să văd ce s-a întâmplat în ultimul timp, toate aceste persoane acuzate şi unele arestate”, a adăugat Zico.  Fostul selecţioner al Japoniei şi Irakului consideră că una dintre priorităţi la FIFA este reformarea Comitetului Executiv şi a rolului preşedintelui.

”Ca antrenor al unei selecţionate poţi vota la desemnarea Balonului de Aur, să decizi la desemnarea celui mai bun jucător al lumii. Dar nu şi pentru preşedintele FIFA. Partida ar trebui deschisă tuturor actorilor din fotbal, Nu se poate continua aşa, cu un sistem în care anumite persoane din Comitetul Executiv pot decide totul. Trebuie democratizat procesul de luare a deciziilor”, a punctat Zico (AGERPRES)

 
 

Comentarii