De Business

Punem punctul pe știi

Rezultatele licitatiilor organizate de MCTI pentru video conferinta pe web, info-chiosc si piata virtuala

luni, 06 august 2001, 23:00
2 MIN
 Rezultatele licitatiilor organizate de MCTI pentru video conferinta pe web, info-chiosc si piata virtuala

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a anuntat, luni, rezultatele licitatiilor ce vizeaza realizarea pietei virtuale (sistem de achizitii de bunuri si servicii), a sistemului de video conferinta organizata pe Web si a sistemului de servicii de informare electronica pentru cetateni (info-chiosc).
Pentru proiectul video conferinta organizata pe Web, s-au inregistrat trei inscrieri – Compaq, Intrarom si Fiatest, firma declarata cistigatoare fiind Compaq Romania SRL.
In cazul proiectului servicii de informare electronica pentru cetateni (info-chiosc) s-au inregistrat zece oferte (Radcom, Sysware, Fasma, Romsys, IPA, Hewlett Packard, Sorral, ICL, Forte si Intrarom), fiind declarata cistigatoare cea apartinind companiei Intrarom SA Bucuresti. Solutiile clasate pe locurile 2, 3 si 4, respectiv apartinind companiilor Radcom, Romsys si Hewlett Packard vor fi inaintate institutiilor publice pentru o eventuala implementare, ca solutii alternative viabile pe domenii specifice de aplicare.
Pentru proiectul piata virtuala – sistem de achizitii de bunuri si servicii comisia a hotarit sa amine desemnarea cistigatorului licitatiei pina la 14 august 2001. Ofertantii licitatiei (Compaq, Akela Informatique, Artnet, Integrator, Siveco, Lasting, Fasma, System Plus si Totalsoft) vor fi consultati asupra solutiei tehnice propuse, in contextul aparitiei legii semnaturii electronice.
Comisia de evaluare a avut in componenta noua membri, presedintele comisiei fiind Ion Smeeianu, secretar de stat in MCTI.
Proiectele fac parte dintre cele 24 de proiecte pilot aprobate in sedinta din 23 mai a Grupului pentru Promovarea Tehnologiei Informatiei, proiecte cu o valoare totala de 500 de milioane de dolari.
Fiecare proiect pilot, propus in cadrul unei sume initiale de un miliard de lei, asigurata din fondurile MCTI, nu include si procurarea de echipamente hardware si a licentelor de software de baza, ci numai serviciile de dezvoltare a aplicatiei si a structurilor de date. In plus, programul pilot se refera numai la sistemele de anuntare publica a declansarii licitatiei, prin intermediul Internetului si, partial, la pastrarea documentelor de hirtie semnate, ca fiind inregistrarile legale valide ale oricarei tranzactii si proiectarea sistemului nou in paralel cu operarea celui vechi.
Termenul limita pentru depunerea ofertelor pentru aceste proiecte a fost 24 iulie, iar deschiderea ofertelor a fost publica si a fost urmata de o conferinta de presa in 25 iulie.

 

Comentarii