Camera de zi prefera artificialul

miercuri, 24 ianuarie 2007, 17:27
2 MIN
 Camera de zi prefera artificialul

Materialele artificiale sint din nou la moda. Piese de mobilier sau elemente de decor din plastic vor da un look tineresc si aerisit oricarui interior. Tehnicile actuale de prelucrare a materialelor plastice ofera posibilitati infinite de forme si texturi. Ideea ca plasticul este in exclusivitate destinat mobilierului pentru exterior a fost demontata cu succes de ultimele creatii de design. Astfel de obiecte, perfect finisate, in forme inovatoare, au rafinamentul necesar pentru a fi integrate in amenajarea interioarelor. O piesa din plastic cu o linie impecabila poate da nota de spectacol unui interior simplu.

Estetica obiectelor din astfel de materiale jongleaza cu citeva coordonate: forma, culoare, transparenta-opacitate.

E bine de stiut ca pentru un ambient armonios trebuie evitat excesul: prea multe obiecte din plastic pot da senzatia de lipsa de caldura atunci cind decorezi o locuinta. De asemenea, trebuie dozat efectul vizual al pieselor de mobilier si atent controlata interactiunea cu celelalte obiecte.
Fie ca e vorba de o comoda, un fotoliu sau un scaun, daca obiectul are un impact vizual puternic, trebuie lasat sa respire.

Nuantele deschise de alb si bej pot fi integrate intr-o camera cu peretii vopsiti in culori puternice. Un interior extrem de modern poate fi compus dintr-un fundal (pereti si pardoseala din scinduri late) de culoare alba, citeva rafturi din gips-carton zugravite, mobila simpla si accente cromatice date de un fotoliu sau o masa din plastic. Culorile puternice ale mobilei din plastic transparent sau opac se pot asocia cu mobila cu linie minimalista in tonuri foarte deschise (artar) sau foarte inchise.

Alta solutie pentru amenajarea unui living folosind elemente din materiale plastice este sa mizati pe jocul volumelor. Plasticul are calitatea ca poate fi modelat in forme inedite: curbe surprinzatoare, volume pline sau cu accente coloristice pe elementele de arhitectura (stilpi, grinzi, parapeti etc.) intr-o gama cromatica placuta si piese de mobilier in alb, negru sau tonuri de gri. Materialele opace, lucioase sau mate sint cele mai indicate in acest caz. Elemente cu un design al liniilor curbe vor da o nota de dinamism spatiului. Pentru a nu genera un interior prea agitat vizual, restul mobilierului e bine sa aiba un design mai „cuminte".

Pentru camerele reduse ca suprafata mobilierul din plastic transparent este o solutie ce poate amplifica senzatia de spatiu. Veti obtine astfel o imagine aerisita si usoara, datorita faptului ca o parte mai mare din pardoseala este lasata libera vederii.

Comentarii