Cum organizam balconul?

miercuri, 21 mai 2008, 14:47
2 MIN
 Cum organizam balconul?

In acelasi timp, balconul este unul dintre spatiile cel mai putin accentuate dintr-o locuinta. Privit ca loc de depozitare sau spatiu de uscat rufele, atentia asupra sa este destul de diminuata, desi balconul poate deveni mult mai util daca este transformat cum trebuie. 

Mult dorita terasa sau chiar vechiul pridvor al bunicii sint placeri ale celor care locuiesc la casa. In schimb, pentru cei care isi duc existenta intre cei patru pereti ai blocului, balconul este un fel de inlocuitor nereusit al acestui spatiu menit sa aduca liniste si calm proprietarilor. Din pacate, balconul nu este, de cele mai multe ori, exploatat la adevarata lui valoare, asa ca, de cele mai multe ori, devine un spatiu plin de praf si obiecte care nu isi gasesc locul prin casa.

Balconul mai are o menire foarte clar subliniata: este locul in care rufele sint puse la uscat. La romani mai exista o alternativa extrem de neplacuta si de inestetica: aceea de a-ti atirna rufele in afara balconului, obligindu-ti astfel vecinii si trecatorii sa iti priveasca lenjeria mai mult sau mai putin eleganta.

Metode de largire a spatiului

Cei care au viziune si spatiu putin pot transforma balconele in teritorii noi, in birouri, bucatarii, mini-gradini sau chiar mini-pridvoare. Insa, in cazul in care alegem sa transformam balconul intr-o bucatarie, de exemplu, trebuie sa se tina cont de unele detalii foarte importante. In primul rind, balconul trebuie izolat bine dar si aerisit la fel de bine, deoarece condensul aparut in urma prepararii mincarii poate provoca igrasie. In plus, racordurile la apa si gaz trebuie facute doar de specialisti, altfel riscati sa inundati blocul sau sa il aruncati in aer. Ar fi bine sa folositi, pentru pereti, un var sau o vopsea pentru exterior pentru ca este mult mai „sanatoasa".

Daca balconul este in continuarea camerei de zi, care nu este indeajuns de mare, si simtiti nevoia prelungirii acesteia atunci puteti renunta la usa si geamurile de la blacon pentru a forma un spatiu deschis, care poate deveni un loc bun de servit cafeaua cu prietenii.

Unul dintre cele mai bune spatii pentru organizarea unui birou este balconul. Fiind luminat foarte bine, acesta confera intimitatea si lumina naturala necesara orelor indelungate de lucru. Pentru a nu rupe spatiu, intrarea in birou se poate face printr-o usa in totalitate de sticla. Balconul de la dormitor poate deveni fie un „mini-budoar", fie un spatiu elegant de depozitare prin asezarea unor dulapuri.

Insa, este important de retinut faptul ca, prin desfiintarea balconului, dispare si zona in care poti usca rufele. In cazul acesta, transformarea balconului intr-o mica gradina este o solutie cit se poate de buna. O masuta, doua fotolii, doua scaune, o mini fintina arteziana, care sa nu fie cu beculete si alte aplicatii kitsch, citeva ghivece cu flori si gata! Ai propria ta gradina „suspendata".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii