Cuptorul casnic de piine

Subtitlu

miercuri, 01 octombrie 2008, 18:19
2 MIN
 Cuptorul casnic de piine

Cu un cuptor de uz casnic veti economisi timpul la jumatate din cel dat de prepararea traditionala. Astel, in 10-15 minute pregatiti ingredientele iar cuptorul se va ocupa de framintarea aluatului si de coacere.

Daca va doriti un asemenea aparat iata citeva lucruri bune de stiut:

* Fiti sigur ca aveti suficient spatiu, dimensiunile variaza – de exemplu, L 43,6 x l 29,6 x h 38,8 cm.

* Alegeti capacitatea avind in vedere dimensiunea familiei dumneavoastra, unele au capacitate de 600gr, altele de 1500 gr.

* Alegeti in functie de programe: privind selectia gradului de coacere, selector pentru crusta, dispersor automat de seminte, temporizator digital care permite programarea aparatului astfel incit piinea sa fie gata la ora stabilita, afisaj LCD, protectie la caderea tensiunii, functia de pastrare a caldurii. 

* Alegeti un model care sa aiba optiunea de „delay timer" daca va doriti piine proaspata la cina sau la micul dejun.

* Daca doriti doar sa faceti aluatul (cum ar fi pentru pizza sau rulouri cu scortisoara), alegeti un model care va face doar aluatul da nu il va si coace.

* Alegeti un model care va semnalizeaza sa adaugati anumite ingrediente in timpul procesului de preparare. Este un lucru bun daca vreti sa adaugati seminte sau nuci. 

* Cautati programe speciale cum ar fi controlul crustei, bagheta frantuzeasca. 

* Puteti pregati mai multe tipuri de piine: neagra, cu tarite, de secara etc. 

* Dupa unele calcule, o piine de 1,5 kg costa aproximativ 3,5- 4 lei.

* Prepararea unei piini dureaza aproximativ 3 ore.

* Respectati cantitatile si ordinea ingredientelor. Cuptorul este insotit de o carte de retete.

* Studiati atent instructiunile de folosire, garantia si firmele de service.

Comentarii