Curatenia in bucatarie (III)

Subtitlu

miercuri, 22 octombrie 2008, 16:09
1 MIN
 Curatenia in bucatarie (III)

* Spalati vesela de otel inoxidabil in apa calduta si cu putin sapun iar vesela de otel de carbon in apa calduta si bicarbonat de sodiu. Folositi un burete de nailon. Pastrati cutitele in cutie speciala pentru cutite pentru a le proteja virfurile. 

* Pentru a folosi in siguranta vasele de sticla sau ceramica in cuptor, trebuie sa stiti ca exista diferente intre vasele de copt din sticla si cele care sint de metal. Pentru vasele de sticla temperatura cuptorului trebuie redusa foarte mult, in jur de 25 grade.

* In general, cel mai bun mod de a albi tigaile de aluminiu este de a le spala in apa fierbinte cu detergent, folosind instructiunile producatorului. De asemenea, trebuie sa verificati sfaturile privind utilizarea masinii de spalat vase, de obicei cozile acestor vase nu suporta temperatura ridicata a masinii de spalat vase. Pentru a face stralucitor interiorul unei tigai de aluminiu, umpleti tigaia cu apa si adaugati o lingurita de crema tartar la un sfert de litru de apa. Fierbeti 5-10 minute si spalati ca de obicei.

Comentarii