Locuinta virtuala in plan real

miercuri, 18 martie 2009, 19:08
3 MIN
 Locuinta virtuala in plan real

Constructorul Ancor Group ne invita sa facem turul unei locuinte showroom de dimensiuni mai mari. Este vorba de un apartament cu trei camere si o suprafata de 144 mp, construit intr-unul din blocurile din zona Mall Vitan.

Arhitectul turc care s-a ocupat de proiectarea si constructia imobilelor a fost solicitat sa realizeze si amenajarea interioara a locuintelor-prototip.

Chiar daca este vorba de un apartament cu spatii generoase, arhitectul Bulent Ergin Gungor a ales sa creeze o zona de zi deschisa, cu bucatarie americana si spatii cu functiuni diferite, care comunica liber. Astfel, din holul de primire foarte amplu se intra direct in bucatarie si in livingul cu dining. Un corp de mobilier din lemn, cu rol de bar, este singura structura care separa usor locul de preparare a mincarii de celelalte zone ale camerei de zi.

Bucataria complet utilata de la Arrital Cucine face parte din dotarea standard a locuintei. Proprietarii au insa posibilitatea sa aleaga din citeva variante de culori. La fel pot proceda si cu finisajele. In viziunea arhitectului, apartamentul are pereti in tonuri neutre de alb si gri deschis care, impreuna cu ferestrele de dimensiuni foarte mari, contribuie la crearea unui camin deosebit de luminos. Suprafata pardoselii este cea care contrabalanseaza cromatica ambientului, prin alegerea unor nuante cat mai inchise: gri antracit pentru gresia din hol si bucatarie si o esenta inchisa de mahon pentru parchetul stratificat din restul casei.

In amenajarea livingului se resimte cel mai bine amprenta personala a artistului. El a alternat piese de mobilier din sticla si metal cu design modern cu elemente decorative de inspiratie clasica, realizate in special din lemn si piele. Cromatica neutra si liniile simple ale mobilierului dau senzatia de duritate, indulcita insa de arhitect cu ajutorul tapiterilor inflorate si al elementelor decorative cu lucratura bogata si aspect antichizat. Corpurile de iluminat reprezinta o alta modalitate de a crea atmosfera intr-o locuinta. De aceasta data, a fost folosita intreaga gama de surse de lumina, de la spoturi pentru bucatarie si bai, care aveau nevoie de multa lumina, pina la lustre si lampadare, care ofera o lumina de ambient spatiilor de odihna si relaxare.

In afara mobilierului de bucatarie si baie, care a fost realizat la comanda la dimensiunile incaperilor, celelalte piese de mobilier si decoratiuni au fost aduse de arhitect din Turcia.

Dormitorul matrimonial, prevazut cu baie proprie, beneficiaza si de un mic dressing deschis. Realizat ca o cabina din lemn cu trei laturi, acesta este compartimentat cu rafturi, sertare si spatii pentru umerase, fiind mascat in spatele dulapului cu usi de oglinda. Acest sistem are menirea de a mari vizual spatiul, avind in vedere ca incaperea a fost mobilata cu piese inchise la culoare, care dau senzatia de apasare. Dormitorul matrimonial, la fel ca livingul si bucataria, beneficiaza de o deschidere vitrata foarte mare, cu acces direct pe o terasa de peste 60 mp.

Cel de-al doilea dormitor, mai redus ca dimensiuni, a fost gindit de arhitect ca o camera de copil. Acesta propune o amenajare simpla si aerisita, cu mobilier deschis la culoare, pentru a nu ingreuna decorul.

Pentru birou s-a apelat la o structura din metal si sticla, a carei transparenta nu obtureaza deloc spatiul. Nici de aici nu lipseste oglinda inalta, montata pe usa dulapului, folosita in scopul sau de baza, dar si pentru a mai "cistiga" ceva spatiu.

Baile, decorate amindoua in nuante naturale, au finisaje ce amintesc de culoarea pietrei si a nisipului. Dotate cu cada, respectiv cabina de dus Artemis, baile sint prevazute in oferta standard cu lavoare din portelan Bagno, montate pe corpuri de mobilier din lemn tratat.

 

 Material preluat din
revista "Domus"

Comentarii