Reteta lui Costachel si vinul lui Cezarica

miercuri, 22 iulie 2009, 19:57
2 MIN
 Reteta lui Costachel si vinul lui Cezarica

 

Sandwich pane

Reteta aceasta este italiana (din regiunea Lazio, ca sa fiu foarte exact) si desigur ca italienii nu folosesc cascaval, ci mozzarella (Mozzarella in carrozza e numele original al mincarii si vi-l dau numai ca sa va epatati musafirii). Un singur lucru va mai spun in introducere: sa nu care cumva sa incercati vreo substituire a pestutilor indicati mai la vale cu sardele, macrouri sau alte conserve, ca nu-i tot aia. Dar puteti incerca sa folositi pasta de hamsii (sau anchois, sau anchovy, sau cum o mai fi ea botezata pe eticheta).

Pentru patru persoane, aveti nevoie de urmatoarele: 8 felii subtiri de piine la tava, curatate de coaja si inmuiate in lapte, 8 felii subtiri de mozzarella, cit mai apropiate ca forma si dimensiuni de cele de piine, 8 fileuri de anchois in ulei, lapte, un ou, faina si ulei pentru prajit.

Intre doua felii de piine, puneti doua felii de cascaval si doua fileuri de hamsii. Sarati, piperati si apasati bine, in asa fel incit umplutura sa fie bine acoperita. Bateti oul cu putin lapte, inmuiati sandwich-urile in asa fel incit amestecul sa le cuprinda bine, si treceti-le apoi prin faina. Scuturati-le usor, ca sa eliminati excesul, si rumeniti-le in mult ulei incins. Serviti-le, fireste, calde.

Gata. La o reteta atit de simpla, n-are rost sa mai pierdem timpul cu vorbarie inutila. (Costachel – http://costachel.blogspot.com/)

 

Burgund de Dealu Mare

Iar n-a apucat vecinul Cezarica sa va recomande un vin pentru reteta de saptamina asta, drept pentru care n-am avut ce face si m-am apucat sa promit ca scriu eu. Bine, bine, dar despre ce? Fiindca, intre noi fie vorba, puteti potrivi la reteta asta cam orice fel de vin sec, fie el alb sau rosu, cu conditia sa nu fie nici prea usurel, ca e vorba totusi de prajeala aicea, dar nici prea dur, ca doar n-o fi hamsia vreun vinat. 

Asa ca am sa profit de moment ca sa va povestesc despre un soi de vin mai putin cunoscut pe meleagurile noastre, si anume despre Burgund. Cel din poza e produs de Domeniile Viticole Franco-Romane si il puteti gasi la magazinul Good Point de pe Sf. Lazar, la sectiunea de vinuri vrac. Ca sa-l descriu foarte repede, inchipuiti-va un vin situat cam intre Merlot si Pinot Noir. Mi-l inchipui cel mai des insotind o friptura de porc la gratar (dar cotlet sau muschi, nu ceafa!), linga pirjoale ori ardei umpluti. Dar o sa se potriveasca de minune cu mozzarela din caruta si o sa-mi multumiti ca v-am anuntat de existenta lui. Asa ca, daca va place, beti un pahar si pentru mine. (Costachel)

Comentarii