Noile liste ale admiterii continua sa arate „trucajele” de la bac

vineri, 25 iulie 2008, 19:21
4 MIN
 Noile liste ale admiterii continua sa arate „trucajele” de la bac

Dupa Universitatea "Al.I.Cuza", Universitatea de Medicina si Farmacie, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara si Universitatea Tehnica "Gh.Asachi" au afisat joi primele rezultate ale admiterii.

La Facultatea de Medicina Dentara, specializarea Medicina dentara, ultima medie de admitere pe locurile fara taxa a fost 8,82. Din cei 18 de candidati admisi, 19 au luat 10 la testul de admitere. Ultimul admis pe locurile in regim de taxa a avut media 6,12. La specializarea Tehnica dentara, ultima medie pe locurile de la buget a fost 8,59, iar pe locurile in regim de taxa – 6,14. La specializarea Asistenta dentara, din cei 5 candidati inscrisI, doar 2 au obtinut note de promovare la examen, ambii 5,80, iar mediile de admitere au fost 6,08 si 6,06.

La Facultatea de Farmacie, ultima medie pe locurile fara taxa a fost 9,44. Pe locurile cu taxa au obtinut note de promovare 226 de concurenti, insa la concurs sint scoase doar 120 de locuri. Asadar, candidatul cu numarul 120 are media 8,08. La specializarea Asistenta de Farmacie ultima medie pe locurile fara taxa a fost 7,25, iar pe locurile cu taxa – 6,53. La Facultatea de Bioinginerie Medicala, din cei 28 prezenti, 25 au fost admisi numai pe locurile la buget, iar ultima medie a fost 5,67. La Balneofiziokinetoterapie ultimul admis pe locurile de la buget a avut media 9,09, iar pe locurile in regim de taxa – 6,50. Joi seara tirziu s-au afisat mediile si la Facultatea de Medicina: 8,96 ultima medie fara taxa si 7,53 cu taxa.

7,67 – ultima medie la Arhitectura, in urma unui examen

La Facultatea de Arhitectura "G.M.Cantacuzino", din cadrul Universitatii Tehnice s-au afisat joi seara rezultatele de la testul de aptitudini, dar si rezultatele finale de la admitere. Aici, 80% din media de admitere e reprezentata de testul de aptitudini la desen tehnic si liber, iar 20% – de media la examenul de bacalaureat. Ultima medie pe locurile finantate de la buget a fost 7,67, iar pe locurile cu taxa -7,45. In urma testului, alti 174 de candidati au fost declarati respinsi.

Cea mai mica medie a fost 2,43, respectiv nota 1 la desen. Si Facultatea de Automatica si Calculatoare va afisa astazi rezultatele examenului de admitere. La celelalte noua facultati inscrierile continua. Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului si Facultatea de Constructii si Instalatii aveau ieri cea mai mare concurenta, de 3,05 candidati/loc si 3,00 candidati/loc. Urmeaza Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, cu 2,48 candidati/loc, Ingineria Chimica si Protectia Mediului, cu 1,43 candidati/loc si Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial, cu 1,39 candidati/loc.

Cu 1,02 candidati/loc, urmeaza Facultatea de Electrotehnica, iar pe locul urmator-Facultatea de Mecanica, cu 0,98 candidati/loc. Pe ultimele doua locuri sunt tot Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor, cu 0,82 candidati/loc si Facultatea de Textile-Pielarie si Management Industrial, cu 0,37 candidati/loc.

8,97 – ultima medie la Tehnologia prelucrarii produselor agricole

La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" s-au afisat listele de la admitere, la cele mai multe domenii de studiu. Cel mai ridicat nivel la mediile de admitere a fost la specializarea Tehnologia prelucrarii produselor agricole, de la Facultatea de Agricultura, cea mai curtata specializare, unde ultima medie pe locurile finantate la buget a fost 8,97, iar pe locurile in regim de taxa – 8,58.

La specializarea Inginerie si Mangement, de la aceeasi facultate, ultima medie de la buget a fost 8,73, iar pe locurile cu taxa – 8,14. La Medicina Veterinara, urmatoarea in topul preferintelor, ultima medie pe locurile la buget a fost 8,89, iar pe locurile in regim de taxa – 7,80. La Horticultura, ultima medie pe locurile la buget a fost 8,04, iar pe locurile cu taxa – 6,47.

La celelalte specializari, unde nu se ocupasera locurile, inscrierile s-au prelungit pina vineri, spre nemultumirea unor candidati care daca ar fi stiut de perspectiva prelungirii nu si-ar fi depus dosarele. Astfel, la specializarea Agronomie concurenta era joi 0,92 candidati/loc, la Biologie-0,73 candidati/loc, iar la Facultatea de Zootehnie concurenta a ramas 0,9 candidati/loc.

Un elev de 6,87 a luat la bac 9,34

La Universitatea "Al.I.Cuza" am descoperit joi alte medii de admitere la facultate care pun la indoiala seriozitatea examenului de bacalaureat. Dupa ce alaltaieri am analizat listele de admitere la citeva facultati, printre care Matematica, Geografia si Geologia sau Istoria, unde am gasit diferente mai mari de un punct si jumatate intre notele de la bacalaureat si cele obtinute in timpul liceului, ieri am gasit alte decalaje, la Facultatea de Filosofie. Aici media generala din timpul liceului si cea de la examenul de bacalaureat au contat in proportii egale, de cite 50% din media de admitere.

Astfel, la specializarea Asistenta Sociala, mai multi admisi au mediile la bacalaureat mai mari cu cel putin un punct si jumatate decit mediile de absolvire a liceului: un candidat care a absolvit licel cu 6,87, a luat la bac 9,34, iar altul a terminat cei patru ani cu media generala 6,95, dar la bac a luat 9,47. La Filosofie, tot pe locurile cu taxa, am gasit alte patru astfel de diferente, de doua puncte, respectiv de la 5,94 (media de absolvire) la 8,16 (media de bacalaureat) sau de la 6,82 la 9,16.

Decalaje am mai gasit si la Studii Culturale, pe locurile cu taxa, respectiv de la 7,15 (media de absolvire) la 9,10 (media de la bacalaureat) sau de la 7,82 la 9,45. La Sociologie – cu taxa, un absolvent de liceu de 6,95 a obtinut la bac 9,01, iar un altul de la Stiinte politice a terminat liceul cu 7,44 si a obtinut la bac 9,90. Iar exemplele ar putea continua.

Comentarii