„Stim 90% cine este bestia“

duminică, 18 noiembrie 2007, 22:46
2 MIN
 „Stim 90% cine este bestia“

Cercul suspectilor in cazul agresiunii sexuale a fetitei de 6 ani pare sa se fi restrins. Anchetatorii spun ca stiu cine este tinarul care a ademenit-o pe minora in scara blocului pentru a o viola. Acestia spun ca au indicii serioase, iar in acest moment aduna probe care sa ii ajute la retinerea lui.

„Avem date certe despre autorul faptei. Asteptam acum rezultatele analizelor de la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici" din Bucuresti, care sa ne confirme acest lucru. In proportie de 90 la suta stim cine este autorul", a declarat Cornelia Prisecaru, prim-procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Iasi.

Pina la sosirea mult asteptatelor analize, politistii continua sa adune probe. Acestia au lucrat simbata si duminica. „Au fost chemati din concedii ofiteri si subofiteri, special pentru a se ocupa de acest caz. S-a lucrat fara pauza  la caz, s-au audiat sute de persoane si avem un cerc de suspecti. Deocamdata nu putem spune mai multe", a declarat subcomisar Lucian Mursa, seful Politiei Municipiului Iasi.

De marti, cind fetita unui primar dintr-o comuna ieseana a fost agresata sexual, politistii au adunat informatii din toate sursele. Anchetatorii au intocmit un portret robot pe care l-au distribuit catre toate sectiile de Politie.

Potrivit descrierii facute de sora fetei, cea care l-ar fi vazut pe agresor, tinarul ar avea intre 14 si 17 ani, inalt de aproape 1,65 metri, cu fata ovala si barbie alungita. Suspectul are tenul deschis la culoare, parul saten-inchis, iar in seara agresiunii era imbracat cu o geaca de fis si pantaloni de culori inchise.

Anchetatorii spun ca au primit mail-uri si telefoane de la diferite persoane care vor sa ii ajute sa il prinda pe faptas. De asemenea, au fost facute o serie de verificari de catre ofiterii din teren. Mai mult, au fost audiate aproape 200 de persoane, martori sau posibili suspecti. Incepind de joi, anchetatorii au extins cautarile atit in comunele limitrofe, cit si in judetul Vaslui.

Marti, in jurul orei 18.00, fetita a fost adusa de la scoala cu taxiul de mama unui coleg. Ea a coborit in statia de autobuz de dupa podul Nicolina. Nici una dintre surorile sale nu a asteptat-o, fetita a pornit singura spre blocul aflat la citiva metri departare. Insa ea nu a mai ajuns acasa, deoarece a fost ademenita de un adolescent si dusa intr-o scara de bloc din apropiere.

Adolescentul a dus-o in casa liftului, unde a batut-o si a incercat sa o violeze. Apoi acesta a dus-o pina la scara in care fetita locuia. Aici a fost vazut de sora fetitei, pe baza marturiei careia s-a facut si portretul robot.

Comentarii