Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Schimbare de garda la Carom

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Adunarile Generale ale Actionarilor de la Carom Onesti si Chimcomplex Borzesti au hotarit ieri, 26 martie, schimbarea formulei de conducere cu administratori unici si consilii de directori cu consilii de administratie. Fiecare consiliu de administratie este condus, la rindul sau, de un presedinte-director general. Schimbarea s-a facut, la ambele societati, in baza unei ordonante de urgenta intrata in vigoare din februarie, prin care in toate intreprinderile cu capital majoritar de stat trebuie numite consilii de administratie. Masura a fost interpretata ca o modalitate prin care PDSR sa-si numeasca oamenii in posturi cheie. In judetul Bacau, cele mai importante societati din aceasta categorie sint cele de pe platforma industriala Borzesti.
    Schimbarea era previzibila
    In cel mult o luna de zile, Gheorghe Iovcea, presedintele, noul director general de la Carom, urmeaza sa isi stabileasca strategia si echipa de directori cu care porneste la drum. Alaturi de Iovcea, din Consiliul de Administratie mai fac parte Octavian Angheluta, Lucian Vintan, Adrian Gafencu si Costel Bancila. Singurul onestean care a reusit sa patrunda in noua structura de conducere de la Carom, cu exceptia lui Gheorghe Iovcea, este Lucian Vintan, fost director de productie la Carom, retras acum la pensie. Tot de pe meleagurile trotusene, dar ceva mai departe de Onesti, este si Octavian Angheluta. Fost director economic la Rafinaria Darmanesti, el a avut parte anul trecut de un moment mai delicat, cind a fost cercetat intr-un dosar penal, pentru fraude in gestiunea rafinariei.
    Dupa ce a reusit sa scape cu fata curata, Angheluta a fost readus la Darmanesti de Valentin Anastasiu, care l-a luat drept consilier. Revenirea in prim plan a fostului director economic de la Darmanesti nu s-a oprit aici. El a reusit sa prinda doua Consilii de Administratie, la Rafo Onesti si la Carom, care ii confera o pozitie importanta pe Platforma petrochimica Borzesti.
    Un alt privilegiat al noilor Consilii de Administratie de la intreprinderile onestene este Costel Bancila. Ca reprezentant al societatii Reno Oil Imperial Bacau, fosta M Invest, Costel Bancila a fost ales ieri in Consiliile de Administratie de la Carom si Chimcomplex. Tot ieri a fost numita si noua Comisie de Cenzori de la Carom, formata din Tudora Danila, Teodora Uta si Olga Haineala. Urmatorul pas pe care il are de facut Gheorghe Iovca este stabilirea echipei de directori care il va seconda. Ieri, la citeva ore dupa sedinta AGA, Alexandru Ioan, director pina ieri, isi stringea hirtiile din birou, pentru a-i face loc lui Iovcea. "Statul si-a numit noii administratori si astept sa vad ce imi vor propune acestia" - ne-a declarat Alexandru Ioan referitor la viitorul sau la Carom.
    Presedintele - director general al SC Carom, Gheorghe Iovcea, are 40 de ani dintre care cei mai multi i-a petrecut la firma producatoare de cauciuc. El a fost simplu inginer, sef de instalatie, sef de sectie si sef al departamentului comercial, functie din care a fost promovat in fruntea societatii. Despre relatiile cu noul director general, liderul sindicatului Carom, Costica Comanici, spune ca "il vom sprijini atit cit putem, pentru a functiona societatea".
    La Chimcomplex, Virgiliu Bancila ramine pe pozitie
    Sedinta AGA de la Chimcomplex Borzesti a fost condusa de Costache Munteanu, reprezentantul Autoritatii pentru Privatizare, actionarul majoritar in aceasta societate. "Am considerat ca este bine sa mentinem la conducere un tehnician care s-a remarcat ani de zile pe aceasta functie, ne-a declarat Costache Munteanu. Acesta este Virgiliu Bancila, care a fost numit presedinte-director general". In consiliu de administratie au fost confirmati Marin Marin - din partea APAPS, Elena Rebei - sef de serviciu la SIF Moldova, Ioan Paris - directorul SC Comore Onesti si Costel Bancila - de la Reno Oil Imperial Bacau. Comisia de cenzori a fost formata, dupa revocarea lui Ioan Aron Popa, din Doru Damaschin - director economic la Aerostar, Emilian Drehuta si Bogdan Dumitrescu - directorul Bancii Unirea Bacau.
    Costache Munteanu a mai tinut sa precizeze ca Virgiliu Bancila va intocmi, pina la sfirsitul lunii aprilie, o lucrare de prezentare a Chimcomplex, cu punctele ei forte si punctele slabe, astfel incit APAPS sa decida in cunostinta de cauza asupra privatizarii societatii. (Petru DONE, Cristian BIBIRE)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri