Driblingul de doua milioane de euro al lui Nichita

Subtitlu

joi, 14 august 2008, 21:49
4 MIN
 Driblingul de doua milioane de euro al lui Nichita

"Nu am timp sa ma ocup doar de Poli", replica primarul, desi pare a avea timp de transferuri. Desi au trecut luni bune in care problema trebuia rezolvata in acte, sefii clubului promit acum ca rezolva totul in doua saptamini. "Eu am platit partea mea. Ma surprinde sa aud acest lucru", spune mirat unul dintre actionari n este o neglijenta sau primarul vrea sa controleze ca si pina acum clubul, chiar si indirect? 

 

Situatia clubului de fotbal din Dealul Copoului a ramas total in ceata. Au trecut opt luni de cind primarul Gheorghe Nichita a anuntat ca actionariatul de la SC Politehnica a devenit majoritar privat. Actele par insa ca s-au oprit undeva pe drum, daca au parasit Palatul Roznovanu. Conform datelor de la Registrul Comertului, Consiliul Local detine in continuare 99,83% din actiunile SC Politehnica SA.

Practic, in acte nu s-a modificat nimic. Asta desi unii dintre oamenii de afaceri contactati de reporterii "Ziarului de Iasi" au declarat ca au achitat sumele necesare pentru a deveni actionari. Nu aveau habar insa ca nu se regasesc in documentele oficiale. Care sa fie explicatia?

Intrebat despre asta, si dupa ce s-a implicat personal in a atrage investitori, in a motiva jucatorii, primarul Nichita sustine ca nu se poate ocupa doar de clubul de fotbal. Desi nu s-a facut, asadar, nimic pina acum, oficialii din Dealul Copoului sustin insa ca actele ar intra in normalitate in doua saptamini.

Nici unul din noua

Datele de la Registrul Comertului sint extrem de clare. Nici unul dintre cei noua oameni de afaceri anuntati de Nichita la inceputul acestui an nu figureaza printre actionarii de la club. "Nu am timp sa ma ocup doar de Poli. Acum, acolo sint oameni de afaceri. Sa se ocupe ei. Este o conducere la club. Sa ii convoace si sa discute cu ei. Cind echipa merge bine, toata lumea incearca sa isi aroge meritele. Cind echipa nu merge bine, toata lumea vine la primar", a declarat Nichita. El a anuntat totusi noua structura a actionarilor de la clubul de fotbal in luna ianuarie.

Astfel, de atunci, controlul clubului ar fi trebuit sa intre pe miinile oamenilor de afaceri. Actiunile Consiliului Local ar fi trebuit sa se reduca de la 99,8% pina la 42%. Restul ar fi trebuit sa se imparta intre noua oameni de afaceri. Opt dintre ei ar fi trebuit sa detina cite 4% din actiuni, iar unul, Iulian Dascalu, 26% din partile sociale ale societatii care gestioneaza clubul de fotbal.

"Documentele sint semnate. Mai sint ceva probleme legate de capitalul social si trebuie reglementate. Situatia este in lucru, dar inca nu s-a rezolvat. Actionarii au dat o parte din bani ca aport la capitalul social, iar alta parte ca reclama. Am avut nevoie urgenta de fonduri, iar acum trebuie sa clarificam situatia", a explicat Sorin Boca, presedintele executiv al clubului din Dealul Copoului. El a mai spus ca fiecare actionar a achitat bani catre clubul de fotbal. "Si acum s-a facut proiectul de buget, si fiecare plateste proportional cu actiunile reclama la club", a completat Boca.

"Am semnat acte, am achitat bani. Nu stiu ce s-a intimplat"

Pe linga Iulian Dascalu si Consiliul Local, actionariatul de la Politehnica ar fi trebuit sa fie format si din oamenii de afaceri Bogdan Cihodaru, Viorel Roman, Ioan Prisecaru, Maricel Popa, Lucian Grecu, Constantin Benta, Dragos Paval, de la firma "Dedeman", si Gheorghe Avram, de la firma DAS. Toti ar fi trebuit sa detina acum cite 4% din actiunile de la SC Politehnica. "Eu am platit partea mea. Ma surprinde sa aud acest lucru. Am semnat acte, am achitat bani pentru cei 4%. Nu stiu ce s-a intimplat mai departe. Sint curios daca s-a intimplat altceva. Lucrurile ar fi trebuit sa fie in ordine", a declarat unul dintre cei care nu se regasesc in noua structura de actionariat.

Si Bogdan Cihodaru a achitat suma necesara pentru a deveni actionar la Politehnica. "Eu stiu ca am platit banii pentru partea mea. Am semnat actele. Probabil ca sint in curs de inregistrare. Nu sint probleme intre actionari. Sint bani la club, nu sint in colaps. Eu sint increzator. Fotbalul trebuie sustinut. Nu vom cistiga campionatul, dar nici nu vom retrograda. Noi avem buget cit dau altii pe un jucator, dar s-a facut treaba buna. Mie mi-au placut cum au jucat cu Steaua", a afirmat Cihodaru.

Primarul Gheorghe Nichita nu ar fi la primul esec in ceea ce priveste cedarea clubului catre investitori privati. Anul trecut, o alta structura de actionari a fost anuntata de edil, compusa atunci din oamenii de afaceri Iulian Dascalu, Constatin Comanescu si Ioan Zapodeanu. Si atunci lucrurile au fost taraganate pina cind doar Dascalu a mai ramas ca actionar. Si firma Cotnari si-a manifestat interesul de a prelua clubul, dar negocierile au esuat, dupa mai multe runde de discutii.

Comentarii