Revelionul cu plata in rate

vineri, 12 decembrie 2003, 00:00
4 MIN
 Revelionul cu plata in rate

Cei care nu au posibilitatea sa plece din oras la pragul dintre ani, dar totusi nu vor sa sarbatoreasca in propria casa, pot sa uite de griji intr-un restaurant sau hotel din Focsani. Preturile practicate pentru petrecerea de Revelion sint cuprinse intre 1 si 2,5 milioane de lei de persoana, in functie de confortul si ofertele fiecarui local. Mincare si bautura pe saturate, muzica si buna dispozitie, tombole sau alte surprize, acestea constituie atractiile unui Revelion petrecut la un restaurant. Un alt avantaj, mai ales pentru gospodine, este si acela de a nu mai fi nevoie de ore si ore de stat in bucatarie, de dereticat inainte si dupa petrecere. In plus, unii patroni accepta si plata in rate.
Majoritatea restaurantelor si hotelurilor din Focsani organizeaza o petrecere speciala de Revelion, pentru focsanenii care nu au ocazia sa plece in statiuni sau prin tari mai “primitoare”. O astfel de seara poate sa coste cel putin un milion de lei de persoana, insa oferta cuprinde aproape tot ce se poate. Adica distractie cit cuprinde si numeroase feluri de mincare, din care nu lipsesc nici aperitivele sofisticate, cum ar fi icre negre, jambon, rulada de piept de curcan, ciuperci umplute, salata sau chiar tartine cu peste. Cei care organizeaza petreceri pentru noaptea dintre ani nu ocolesc insa mincarea traditionala, cum ar fi piftia de curcan sau de pui, caltabosul, sarmalutele cu mamaliguta, cirnaciorii sau friptura de porc. In functie de specificul fiecarui local se ofera vin, palinca, sampanie, sucuri, dar si bauturi fine – whiskey, gin, Cinzano, Martini sau Campari.
Urechi de porc si o sampanie la patru persoane
O noapte petrecuta la Restaurantul “Romantic” costa 1 milion de lei de persoana, pret in care estre inclus un meniu format din patru feluri de mincare – gustari reci, piftie de pasare, la alegerea fiecarui participant sarmalute sau tochitura de porc, precum si traditionala friptura. De asemenea, restaurantul ofera ca desert o salata de fructe, in timp ce bauturile constau in doua sticle de vin pentru fiecare familie, cafea, bauturi racoritoare si o sampanie la fiecare patru persoane.
La Restaurantul “Central”, spre exemplu, petrecerea costa 1,6 milioane de lei de persoana, insa meniul este mult mai diversificat, incepind de la sorici si urechi de porc, pina la friptura si salata de fructe. Cei care au rezervat locuri in acest local vor mai primi fructe la discretie, fara restrictii fiind si consumul vinului, apei minerale si racoritoarelor, ba chiar si a palincii. Ca bauturi mai rafinate, barbatii vor primi cite un whiskey Balantines, iar femeile un Cinzano sau un Campari. Meniul contine gustari reci, cum ar fi piftie de curcan, salata de boeuf, lebar, toba de casa, icre negre, cu garnitura de salata de sfecla rosie. Felul doi va contine caltabos, rulou de piep de pasare, cotlet de porc umplut cu ciuperci, dar si rulou de file de salau, specificul localului. Nu vor lipsi nici sarmalutele cu mamaliguta si ardei iute, ceafa de porc la tava, piept de pui la gratar sau cirnaciorii de casa. Clientii restaurantului vor primi ca desert placinta cu brinza si stafide, precum si o salata de fructe. Acest meniu va fi completat de muzica de calitate, asigurata de formatia localului, “Elegance”.
Tombole pentru “revelionari”
Un alt restaurant care poate fi o alegere potrivita de Revelion, contra sumei de 1,2 milioane de lei, este “M&D”. Desi localul are o capacitatea de maxim 80 de persoane, cei care vor petrece aici vor avea parte de nenumarate surprize. “Dupa 12 noaptea, fiecare familie isi va alege o tura la ruleta, ca premiu din cartea casei. De asemenea, formatia “Diaton” de la Buzau, care il are ca solist pe Costel Geambasu, va asigura buna dispozitie a invitatilor”, ne-a asigurat Dumitru Drumea, patronul localului. Si aici, meniul contine icre negre si icre rosii, rulouri din carne, piftie de curcan, sarmalute, cirnati si friptura. In pret este inclus si un whiskey, un martini pentru femei, dar si vinul si tuica, care va sta pe masa in permanenta.
Pentru 1,5 milioane de lei, un focsanean poate petrece Revelionul si la Restaurantul “Zimbru”, care va asigura bar deschis, muzica, dar si o tombola pentru participanti. Si la Pizzeria “Made in Europe”, petrecerea costa tot 1,5 milioane de lei. In pret sint incluse patru feluri de mincare, aperitive, gustari, peste si friptura. Muzica este asigurata pe calculator, iar invitatii vor participa la o tombola.
Restaurantul “Edy Oil”, situat la 6 kilometri de Focsani, la intrarea in Garoafa, pune la dispozitie 100 de locuri, pentru noaptea de Revelion. O familie va scoate din buzunar 2,5 milioane de lei, pret in care este inclus meniul, dar si o atmosfera pe cinste, asigurata de formatia localului. Nu trebuie uitat nici faptul ca tombola organizata aici are ca premiu un televizor color. Restaurantul hotelului “Unirea” organizeaza un Revelion traditional, contra 1,2 milioane de lei, in timp ce restaurantul “Arcada” si Pensiunea “Dana” asteapta oferte pentru inchirierea intregului local. Tinerii pot petrece o seara de neuitat si in discoteca, avantajul fiind, bineinteles, lipsa ochilor iscoditori ai parintilor.
Revelion de trei stele
Una dintre cele mai sofisticate oferte pentru Revelionul 2004 apartine hotelului “Fashion Center”, dar pretul este pe masura: 5 milioane de lei pentru 2 persoane. Meniul contine aperitive, respectiv rulada din muschi de vita cu morcov, jambon, tartine cu somon, gelatina de pui, salam de Sibiu, ciuperci umplute cu crema de brinza, “Vol – au – vent” cu ragout de pui si ciuperci, “Darnes de saumon”, cu broccoli si sos de capere, file de porc la cuptor, cu sos de vin alb si garnitura de cartofi umpluti si salata de sfecla rosie. Ca desert, invitatii vor primi un Profiterol cu ciocolata si ananas, dar si o portie de tort “Tiramisu”.
Hotelul “Fashion Center” are si invitati de marca, cum ar fi Geta Postolache si Tomis Junior din Galati. De asemenea, atmosfera va fi incinsa si de o trupa surpriza, de o tombola, dar si de focurile de artificii. (Camelia STANILA)

Comentarii