Simbolul primarului a fost trecut in rezerva

miercuri, 02 iulie 2003, 23:00
2 MIN
 Simbolul primarului a fost trecut in rezerva

Manifestarile dedicate Zilelor Focsaniului au inceput ieri cu un moment comemorativ la Statuia lui Stefan cel Mare si Sfint, amplasata in fata Muzeului de Istorie al municipiului. La eveniment au participat prefectul judetului, primarul municipiului, directori ai institutiilor descentralizate, consilieri locali si judeteni. Deschiderea manifestarii a fost oficiata, surprinzator de directorul Directiei de Cultura, profesorul Gheorghe Vlajie, si nu de catre primarul orasului, asa cum era firesc, cita vreme s-a marcat totodata debutul evenimentului anual.
Cuvintul primarului Decebal Bacinschi n-a avut loc nici la simpozionul „Focsani – trecut, prezent si viitor”, cel putin in prima parte, unde alocutiunile au fost tinute de prefect si reprezentanti ai Muzeului Judetean. Bacinschi a ascultat fiecare referat in parte, iar, la final, a intervenit schitind un proiect despre viitorul orasului, pomenind de iluminatul public, rampa ecologica, depozitarea deseurilor, retehnologizarea ENET-ului, domeniul invatamintului.
La orele 11.30, tot la Ateneul Popular a avut loc vernisajul expozitiei foto-documentare „Afisaj si publicitate in Focsaniul de altadata”. A urmat, la orele 18, vernisarea expozitiei de pictura „Flori” semnata de Liviu Nedelcu si prezentata de criticul de arta Constantin Prut.
De dimineata, in paralel, pe terenurile de tenis CS Unirea s-au disputat o serie de meciuri de tenis de cimp, care s-au incheiat in jurul orelor 20, cind in Piata Unirii a inceput show-ul traditional.
Ansamblurile „Tara Vrancei si „Doina Vrancei” au sustinut timp de doua ore un spectacol folcloric, continuat apoi cu muzica dance, pop-dance, etno.
Provincialii, trupa promovata chiar de presedintele CJ, Marian Oprisan, Rustic, Ro-mania si Body&Soul au concertat pe scena amplasata in Piata Uniri, dupa orele 20.
La un calcul estimativ, prima zi a sarbatorii Zilele Focsaniului a costat: amenajare scena – 20 de milioane, materiale pavoazare – 7 milioane, afise si invitatii generale – 10 milioane, asigurare paza gardieni publici – 5 milioane pe zi/ 20 de milioane pe toata perioada, 27 de milioane – simpozionul, 59 de milioane – „Tara Vrancei” si colaboratorii, plus protocol, in toate cele 5 zile, organizare manifestari sportive – 3 milioane, salonul de arta plastica – 35 de milioane. Formatiile au fost platite separat din fondurile alocate de Consiliul Judetean, fara vreo suta de milioane nu au cintat. Calculati si dumneavoastra! Si vedeti „ce se mai poate face cu 2 miliarde astazi?!”. (Cristina LAZARIN)

Comentarii