Blocada apei calde

luni, 03 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Blocada apei calde

Conducerea Electrocentrale, furnizorul de energie termica al Apaterm, a pus in practica amenintarile ca va limita drastic serviciile oferite societatii Apaterm, cea care furnizeaza apa si caldura cetatenilor municipiului. Directorul societatii, Petru Dacu, a hotarit ieri sa livreze energie termica la Apaterm doar intr-o proportie de 30%. "De astazi (n.r. – ieri) de la ora 12,00 am redus cantitatea de energie termica livrata catre Apaterm, astfel incit aceasta societate sa nu mai poata oferi servicii decit clientilor bun-platnici. Trebuie sa se inteleaga ca am fost siliti sa luam aceasta masura deoarece nu mai avem lichiditati pentru achizitionarea materiei prime in conditiile in care, dupa cum se stie, Apaterm ne datoreaza peste 200 de miliarde de lei. Masurile restrictive nu vor inceta pina cind populatia nu va achita debitele restante, indiferent ca o sa vina Craciunul sau Anul Nou", ne-a spus directorul Electrocentrale, Petre Dacu.
Asociatiile cu datorii mai vechi de 45 de zile vor primi apa putina sau chiar deloc
In lipsa materiei prime, responsabilii Apaterm au intocmit "lista neagra" a asociatiilor care, in conditiile date, nu mai puteau primi apa calda. Operatiunea este inca in curs de desfasurare dar criteriile sint clare: orice asociatie de locatari care inregistreaza datorii mai vechi de 45 de zile la Apaterm este considerata rau-platnica si poate fi lasata fara apa calda. "Nu avem ce face si trebuie sa lasam fara acest serviciu (n.r. – apa calda) acele asociatii cu debite mari la societatea noastra. In masura in care vom gasi resursele necesare, s-ar putea ca un numar de asociatii ce au datorii mai vechi de, sa zicem, 50 sau 60 de zile sa primeasca totusi apa calda dupa un program redus", a precizat seful Serviciului de relatii cu publicul al Apaterm, Silviu Lascar.
In vreme ce datornicilor ar putea sa li se acreasca de atitea dusuri reci, cei care nu au debite vor primi cita apa vor. Sefii fostei regii spun ca aceste asociatii au dreptul sa ceara apa calda chiar si 24 de ore din 24 daca le tine buzunarul sa plateasca serviciile. "Vor exista negocieri intre noi si aceste asociatii si fiecare administrator ne va comunica exact doleantele locatarilor. S-ar putea ca unii oameni sa vrea apa calda o data la doua zile, cum de altfel este posibil ca altii sa doreasca non-stop. Noi avem datoria sa le respectam cererile si nu vor fi probleme in furnizarea serviciilor", a mai spus Silviu Lascar. (Iulian GROSU)

Comentarii