Directia de Sanatate Publica va taia in carne vie

miercuri, 19 iunie 2002, 23:00
2 MIN
 Directia de Sanatate Publica va taia in carne vie

Toate unitatile de producere si desfacere a produselor alimentare care nu respecta normele de igiena si de pastrare a alimentelor vor fi aspru sanctionate, ajungindu-se pina la pierderea autorizatiei sanitare de functionare. "Sint unitati verificate unde se suprasolicita vitrinele frigorifice si din aceasta cauza temperatura din interior nu este de 4 grade asa cum prevad normativele. Unde se vor constata deficiente de acest fel se va merge pina la interzicerea comercializarii carnii sau a preparatelor din carne care nu sint pastrate in conditii corespunzatoare. De asemenea, am recomandat si vom supraveghea indeaproape ca in unitatile de alimentatie publica din zonele de agrement sa se evite producerea de prajituri cu creme sau preparate din tocaturi. Este cu desavirsire interzis sa se recongeleze si apoi decongeleze carnea sau tocatura daca nu este preparata in intregime prima data. Esential este spalatul pe miini si pastrarea produselor in frigidere", a precizat dr. Cornelia Teodorescu, seful Inspectiei Sanitare de Stat. Toate aceste masuri si controalele mult mai frecvente au fost cauzate de recentul episod de toxiinfectie alimentara din cauza eclerelor cu salmonella de la cantina "Gaudeamus" din complexul "Titu Maiorescu". Iesenii sint sfatuiti sa fie foarte atenti la ce produse cumpara si daca sint in termenul de valabilitate.
De asemenea, se are in vedere o mai atenta supraveghere a persoanelor bolnave care prin refuzul urmarii tratamentului pot pune in pericol semenii lor. "Se poate ajunge pina la apelarea la sprijinul Politiei pentru aducerea lor in spital. De asemenea, in cazul copiilor care au fost muscati de animale posibil turbate a caror parinti refuza vaccinarea antirabica vom merge pina la propunerea de decadere din drepturi pentru ca acestia sa poata fi tratati", a mai spus dr. Teodorescu. (C. DONOSE)

Comentarii