Ultima moda in camine: studentii vind minute "Orange" sau "Connex"

luni, 17 februarie 2003, 00:00
3 MIN
 Ultima moda in camine: studentii vind minute "Orange" sau "Connex"

Dintotdeauna, campusurile studentesti au fost adevarate minibazare. Aici, in citeva ore, iti poti asambla un calculator cu configuratia aleasa de tine, la un pret cu mult inferior celor din magazine. Ultima moda este cea a vinzarii minutelor gratuite oferite de operatorii de telefonie mobila. Peretii de la intrarea in caminele studentesti sint plini cu anunturi de acest gen. Telefoane mobile gasesti cu miile, iar oferta de articole de imbracaminte si incaltaminte este si ea pe masura. Persoanele care au acces la Internet se pot informa on-line despre oferta bursei virtuale studentesti, pe site-ul http://forum.cs.tuiasi.ro.
Au aparut si superofertele
Daca vrei sa suni un prieten, tot ce trebuie sa faci este sa astepti ora 20.00 sau sfirsitul de saptamina. Pe "Connex" un minut costa 1.500 de lei, numai in weekend, iar pe "Orange" 2.500 de lei, in weekend sau dupa ora 20.00.
In campusul "Puskin", un "dealer de minute" ofera si bonusuri: "La fiecare 5 minute vorbite, unul gratuit". Daca vrei sa-ti cumperi un telefon mobil nu mai trebuie sa mergi prin magazine. De exemplu, in caminul T 17 sint oferite spre vinzare citeva sute de telefoane mobile. Un student afisase o lista cu nu mai putin de 22 de tipuri de mobile.
Calculator la comanda
Daca nu ai prea multi bani si vrei sa-ti cumperi un calculator, piata studenteasca este solutia optima. De exemplu, reporterii nostri au comandat un calculator a carui procesor functioneaza la 1,1 GHz, memoria RAM de minim 128, hard de 10Gb, placa de sunet, placa video, CD-ROM, tastatura si mouse. Pretul a fost negociat pe loc: 8,2 milioane de lei. Pentru inca 1,5 milioane de lei se mai putea achizitiona si un monitor de 15". In mai putin de jumatate de zi, calculatorul era gata. "Daca ne lipseste ceva stim la cine sa mergem sa gasim piesa lipsa. Putem asambla practic orice tip de calculator functie de gustul fiecaruia, dar si preturile sint pe masura. Oricum, acestea sint cu mult mai mici decit in magazine", a sustinut unul dintre studentii meseriasi. Pe site-ul lor oficial exista mii de anunturi de vinzari componente de calculator cu preturi pentru orice buzunar.
De toate pentru toti
CD-urile cu jocuri pentru calculator si filme au inceput sa urce in topul produselor vindute de studenti. Jocurile, cautate in special de liceeni, s-au transformat intr-o afacere rentabila. Pentru 5 CD-uri inscriptionate, primesti unul sau doua gratuit. In complexul studentesc "Tudor Vladimirescu", inchirierea unui film costa intre 8.000 si 15.000 de lei. Cei din "Codrescu", "Puskin" si "Agronomiei" practica preturi mai mici, cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei. Pentru inscriptionarea unui CD cu jocuri sau muzica platesti 20.000 de lei, cu CD-ul tau, sau 40.000 de lei cu CD-ul vinzatorului.
Daca vrei sa-ti schimbi frizura, in caminul T8 gasesti un afis care te imbie la o tunsoare sic: "Ce nu fac altii… facem noi!". Asemeni marilor companii, pentru a-si vinde produsele cosmetice, studentii au adoptat practica alaturarii pretului obisnuit de cel rezultat dupa reducerea oferita de ei. O apa de colonie de 480.000 de lei o poti cumpara cu doar 330.000 de lei, iar pentru un sampon de 180.000 de lei platesti 95.000 de lei.
Haine de blana deosebite, costume de dama modele unicat, bulgi de toate marimile si modelele, sacou de ocazie, bocanci noi sau putin uzati, pantofi din piele, modele deosebite, toate acestea se pot gasi de vinzare in "bazarele studentesti".
"Nu facem altceva decit sa inmultim bani primiti de acasa, si aceia putini, foarte putini", a conchis un "boboc", proaspat initiat in tainele economiei de piata studentesti. (V. MIRON)

Comentarii