Zilele acestea, directori importanti din oras au picat licenta cu nota 1

miercuri, 30 iunie 2004, 23:00
3 MIN
 Zilele acestea, directori importanti din oras au picat licenta cu nota 1

Daca pe ansamblu rezultatele obtinute in acest an de absolventii Facultatii de Drept de la „Al.I. Cuza” au dovedit ca examenul de licenta tinde sa devina o formalitate, citorva persoane cu notorietate le-a fost cu ghinion. Spre marea suprindere a colegilor de promotie, dar chiar si a profesorilor, unul dintre cei care nu au promovat examenul de licenta este chiar unul dintre sefii institutiei. Bogdan-Eduard Plescan, director general administrativ la Universitatea „Al.I. Cuza”, a obtinut la proba scrisa, sustinuta pe 24 iunie, media 1,97, medie ce reprezinta rezultatele de la Drept penal si Drept civil. Cu aceasta medie, fireste ca nu s-a mai putut prezenta la proba orala, adica la sustinerea tezei de licenta.
„Este o problema privata, pe care prefer sa nu o comentez”, ne-a declarat directorul general administrativ de la „Cuza”. Intrebat daca subiectele au fost dificile, acesta a raspuns: „A fost un examen ca oricare altul, si nu este obligatoriu sa fie promovat din prima”, a incheiat Bogdan-Eduard Plescan, care este inginer de profesie si, in acelasi timp, absolvent al Scolii Postuniversitare „ELITEC” de la Universitatea „Al.I. Cuza”.
Dorinel Radu a mai picat un examen
Un alt nume sonor ce s-a aflat pe lista candidatilor nepromovati este cel al directorului economic de la Banca Romana de Dezvoltare (BRD), sucursala Iasi. Dorinel Radu a picat examenul cu media 1,27, subiectele nefiindu-i – se pare – prea cunoscute. „Asta nu inseamna ca nu o sa iau acest examen in cele din urma. Ma voi prezenta din nou in sesiunea de examene din luna februarie”, a spus putin dezamagit, dar si increzator in propriile forte, directorul economic de la BRD, negind ca subiectele ar fi fost dificile. „M-am comportat in facultate ca oricare alt student, nu am vrut sa ies din anonimat, iar la licenta pur si simplu asta a fost”, a conchis acesta. Ca si Bogdan-Eduard Plescan, acesta a urmat Dreptul in regim de frecventa redusa, in timpul sesiunilor impartindu-si timpul intre scaunul de director si bancile din amfiteatre. Absolvent al specializarii de Finante in promotia 1988, Dorinel Radu s-a mai lovit insa o data de pragul de sus la Universitatea „Al.I. Cuza”. In aceeasi saptamina in care a sustinut si a picat examenul de licenta la Drept, directorul economic de la BRD a fost respins si la un concurs de lector. Postul a fost scos la concurs in cadrul Catedrei de Statistica, Prognoza, Economie Agroalimentara si a Mediului, din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor. La proba orala, Dorinel Radu nu a reusit insa sa convinga comisia de concurs ca i s-ar potrivi si scaunul din spatele catedrei si a fost picat, desi era singurul candidat.
Dreptul, a doua facultate pentru multi
„Am aflat de post din ziar si am picat. Nu voi mai da vreodata concurs la facultate”, spune cu hotarire Dorinel Radu. Rezultatul la acest concurs a surprins la fel de mult ca cel obtinut la licenta. Aceasta intrucit directorul economic de la BRD este de anul trecut doctor in stiinte economice. Teza si-a sustinut-o in domeniul Statisticii, iar conducator de doctorat i-a fost prof.dr. Elisabeta Jaba, sefa catedrei. Alaturi de cei doi, la Drept au mai picat alti 51 de candidati la licenta, din totalul celor 243 de absolventi care s-au prezentat la examen. Medii mai mici de 4,00 au obtinut 33 dintre candidati, iar din totalul celor picati doar 31 au depus contestatie.
„Dreptul este studiat de multe persoane ca a doua facultate: dupa 1990 au fost in principal medici legisti, preoti si, pe primul loc, economistii. Pentru un economist, Dreptul este un domeniu complementar”, explica prof.dr. Tudorel Toader, decanul de la Facultatea de Drept. (Mirela CORLATAN)

Comentarii