Razboi intre mostenitori pentru 40 ha in Copou

marți, 31 martie 2009, 11:51
3 MIN
 Razboi intre mostenitori pentru 40 ha in Copou

Mostenitorii familiei Badarau, cei ce revendica peste 46 de hectare de teren in Copou, incep sa se sfisie in instanta. Adriana Doina Ghelt si Andreea Silvia Enachescu, cele doua bucurestence care sustin ca sint mostenitoarele de drept ale familiei Badarau, aduc acuze grave Comisiei Judetene de Fond Funciar. Geanina Antal, avocata celor doua femei, sustine ca membrii comisiei au dat anul trecut o hotarire plina de semne de intrebare, o decizie in favoarea lui Dumitru Contoloru, cel care, la rindul lui, sustine ca ar fi mostenitor al familiei Badarau.

"E strigator la cer"

„Au fost mai multe nereguli. Exista foarte multe astfel de nereguli la Comisia Judeteana de Fond Funciar in legatura cu actele prezentate de cei care se pretind mostenitori. Presupun ca nu s-a obosit nimeni din comisie sa verifice daca acele acte sint sau nu autentice, valabile. Au fost incalcari flagrante ale legii. Fiecare institutie a statului are cel putin un jurist si mi se pare strigator la cer sa studieze astfel de acte si, in sinea lui, sa nu i se trezeasca niste suspiciuni. In Romania lucrurile se intimpla pe usa din dos, dar nu numai in materie de fond funciar. Asa s-a intimplat si asa se va intimpla pina cind va avea loc o adevarata reforma in Justitie. Pe parcursul acestui proces vom scoate la iveala toate ilegalitatile care s-au comis in aceste retrocedari", a declarat ieri avocata Geanina Antal. Clientele avocatei bucurestence l-au dat in judecata pe Dumitru Contoloru, cerind constatarea nulitatii absolute a hotaririi date de Comisia Judeteana de Fond Funciar pe 9 septembrie 2008, precum si a certificatului de mostenitor emis pe numele acestuia pe 3 iunie 2002. Ghelt si Enachescu aduc grave acuzatii Comisiei Judetene, aratind ca institutia a emis o hotarire prin care lui Contoloru i s-a dat o bucata de teren aflata deja in posesia lor. Acestea cer instantei sa ia act de inadvertentele intre actele de stare civila de care s-ar folosi Dumitru Contoloru, in dovedirea calitatii sale de mostenitor. Conform reclamantelor, ar trebui verificata indreptatirea pe care acesta o are la mostenirea Veronicai Maria Badarau. „Sintem mostenitoare ale defunctului Dan Badarau, asa cum rezulta din certificatele emise de autoritati si a contractelor succesorale. Prin hotarirea din 9 septembrie 2008, lui Dumitru Contoloru i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru 46,40 hectare de teren in fosta comuna Copou, acesta fiind inscris cu o suprafata de 18,20 ha la Statiunea «V. Adamachi». Aceasta decizie se suprapune peste ceea ce ne-a fost reconstituit noua, prin hotarirea din 4 iunie 2005 a Comisiei Judetene de Fond Funciar. Hotarirea atacata a fost emisa cu sfidarea legii si fara ca Dumitru Contoloru sa justifice vreun drept asupra suprafetei respective. Mai mult, testamentul produs de Contoloru nu este valid", arata reclamantele.

Unde s-a nascut mama?

Cele doua femei sustin ca datele din actele aduse de Contoloru nu se potrivesc cu cele reale. „In certificatul de nastere, Veronica Maria Badarau apare ca fiind nascuta in comuna Slobozia, judetul Gorj. In certificatul de casatorie apare ca fiind nascuta in Birsesti, judetul Gorj, iar in certificatul de deces – in Birsesti, judetul Dolj. E foarte posibil sa nu fie aceeasi persoana cu sotia lui Dan Badarau", arata reclamantele. Acestea sustin ca cererile adresate autoritatilor au fost semnate de P. Danielescu, in vreme ce hotarirea Comisiei Judetene a fost emisa pe numele lui Dumitru Contoloru. De cealalta parte, mandatara lui Contoloru, avocata ieseana Cristina Ursu, a refuzat sa comenteze aspectele legate de acest dosar.

Comentarii